У Каневі оновлять 24 метри тепломереж

У Каневі оновлять 24 метри тепломереж

Тепломережі оновлять завдяки співпраці з USAID. Про це повідомляють в Канівскій міській раді.

Зважаючи на постійні обстріли та відключення електроенергії, очікують, що цей опалювальний сезон буде одним із найскладніших. Яким він буде цьогоріч та наскільки до нього готові комунальники – розповів директор Канівського комунального підприємства теплових мереж Олексій Панчук.

—  На сьогодні підприємство на 85% до опалювального сезону готове, але доки дозволяють погодні умови роботи з оновлення та заміни теплових мереж тривають, – повідомляє Олексій Іванович. – Так, цими днями проводиться заміна двох труб, діаметром 377 мм, які не пройшли гідравлічні випробування, в районі супермаркету «АТБ», що по вулиці Героїв Дніпра у Каневі. В цілому тут буде замінено 24 м тепломереж.

Утім, великі плани щодо оновлення теплових мереж підприємство будує на наступний рік.
— У травні Канівське КПТМ підписало Меморандум із компанією Tetra Tech ES, Inc Проекту Енергетичної безпеки, що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку («USAID») у рамках Угоди між Урядом України і Урядом США про гуманітарне і техніко-економічне співробітництво. Вже отримали перший «транш» допомоги, а саме – 550 м труб, діаметром 530мм. Вартість такої труби – 7 тис. грн/м., – пояснює директор КПТМ. – І це тільки початок. За нашим запитом очікуємо труби різного діаметру – від 76 мм до 620 мм, а також інше необхідне обладнання для проведення робіт. Відповідно до Меморандуму матеріали мають надійти до 30 червня 2025 року, але ми сподіваємося все отримати вже цьогоріч і активно будуємо плани на наступний рік. Так, велико-діаметрові труби будуть прокладені на центральній теплотрасі. Меншого діаметру – на інших вулицях та прибудинкових територіях.
Окрім того, цього року КП теплових мереж виграло грант і отримало модульну котельню на 1 МВт. Її планують встановити по вул. Пилипенка у Каневі.

Більше новин у нашому телеграм-каналі.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x