470 га землі на Городищині повернуть державі

470 га землі на Городищині повернуть державі

Прокуратура Черкаської області захистила інтереси держави в суді касаційної інстанції у справі за позовом прокуратури щодо стягнення з товариства понад 600 тис. грн. збитків і повернення у державну власність земельної ділянки площею більш як 470 га на територіях Черкаського та Городищенського районів. Про це «Нова Доба» дізналася від Черкаської обласної прокуратури.

Так, враховуючи доводи прокуратури, Вищим господарським судом України відмовлено в задоволенні касаційної скарги відповідача та залишено в силі судове рішення про задоволення позову прокурора в частині стягнення збитків й повернення спірної землі державі.

Нагадаємо, підставою для звернення прокуратури в 2013 році до суду з відповідним позовом стали виявлені факти самовільного використання одним із товариств більш як 470 га землі, збитки від самовільного використання якої склали понад 600 тис. грн.

Розгляд справи тривав майже 4 роки. Не погоджуючись з рішенням господарського суду Черкаської області про задоволення позову прокурора та намагаючись зберегти за собою земельні ділянки, відповідач оскаржував його до апеляційної та касаційної інстанцій, намагаючись визнати протиправними дії інспектора Держсільгоспінспекції та нечинними розрахунки розміру шкоди. У вказану справу, що розглядалася у порядку адміністративного судочинства, прокуратура здійснила вступ, зайнявши та відстоявши у ній принципову правову позицію.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x