Черкаські рятувальники вивчали досвід роботи польських добровольців

Черкаські рятувальники вивчали досвід роботи польських добровольців

У період з 7 по 11 листопада делегація черкаських рятувальників Управління відвідала підрозділи Державної та добровільної пожежної охорони Хойніцького повіту (Поморського воєводства) Республіки Польща. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Управління ДСНС у Черкаській області.

В рамках робочого візиту делегація, яку очолив заступник начальника Управління В’ячеслав Перевізник, відвідала місцеві пожежні частини, ознайомилася з сучасними зразками пожежно-рятувальної техніки та обладнання, умовами несення та організації служби польських вогнеборців.

У перший робочий день відбувся круглий стіл за участю старости Хойніцького повіту Станіслава Ская, керівника руху добровольців Марека Бузи, представників адміністрацій, керівників добровільних пожежних частин.

Українців ознайомили із основними завданнями, які входять до сфери відповідальності пожежної охорони Польщі, обговорили з ними шляхи різнопланової співпраці. У відповідності до програми поїздки черкаські рятувальники відвідали гміни (найменша адміністративна одиниця в Польщі, місто, село або група сіл і міст) Хойніце, Члухув, Гданськ, Конажини, Черськ, Бруси, Функа, Хаджиково, де провели робочі зустрічі з головами місцевих й сільських громад, відвідали державні та добровільні пожежні частини. Українців ознайомили з технікою, побутовими умовами та історією створення пожежної охорони Польщі.

Польські стражі ділилися власним досвідом щодо реагування на надзвичайні ситуації та події, а також практично продемонстрували українським рятувальникам порядок дій щодо ліквідації надзвичайних подій на транспорті та надання першої медичної допомоги постраждалим.

Водночас черкаських рятувальників детально ознайомили з процесом створення місцевих пожежних команд в сільській місцевості, роботою центрів безпеки громадян та функціонуванням молодіжного волонтерського осередку добровільної пожежної охорони Польші.

Особливу зацікавленість черкаських рятувальників викликала система оповіщення та виклику добровольців до місця, де виникла надзвичайна подія.

В останній день візиту учасники делегації ознайомилися із історичними місцями міста Гданськ та мали можливість побачити заходи до Дня незалежності Польщі.

По завершенню зустрічі між польськими та українськими пожежними були обговорені конкретні кроки щодо співпраці в процесі створення добровільних пожежних команд на території Черкащини та визначені основні шляхи подальшої взаємодії.

За словами очільника делегації, така співпраця дозволить впроваджувати передовий досвід польських колег щодо створення та функціонування добровільних пожежних команд у відповідності до Стратегії реформування системи ДСНС.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x