Перша регіональна онлайн-конференція для жінок зі статусом ВПО відбулася в Черкасах

Перша регіональна онлайн-конференція для жінок зі статусом ВПО відбулася в Черкасах

Регіональна онлайн-конференція «Наповнюємо життя ЗМІСТом вже сьогодні» днями відбулася в Черкасах. Це перший захід такого формату, який організувала в межах освітнього проєкту «ЗМІСТ» громадська організація «Нові українські наративи» спільно з ГО «Відкриті». 

Учасниці конференції – жінки зі статусом ВПО, які брали участь у офлайн-воркшопі в Черкасах навесні цього року. Під час нинішнього заходу вони мали можливість поділитися своїми успіхами за цей період.

Олена Собко вимушено виїхала з окупованого Енергодара разом із трьома дітьми та оселилася в Каневі. Жінка розповіла про свій шлях у розвитку власної справи.

Олена Собко, хімік та косметолог

— Я займаюся виготовленням косметики та мила ручної роботи вже 7 років, – зазначила Олена. – Це було моїм хобі, адже я 15 років працювала лаборантом на Запорізькій атомній електростанції. Після переїзду на Черкащину 2022 року вирішила вивести хобі на новий рівень. Взяла участь у конкурсі та отримала грант. Тепер маю власний бренд натуральної косметики, орендую невеличку лабораторію в центрі Канева. У квітні цього року була на тренінгу освітнього проєкту ЗМІСТ «Основи цифрової та інформаційної гігієни», отримала корисні знання щодо роботи зі штучним інтелектом. Тепер активно користуюся ChatGPT, що допомагає мені швидше створювати дописи для соцмереж. Дуже вдячна команді ЗМІСТу за такі заходи, що дають багато знань, які можна використовувати на практиці у своїй щоденній роботі. 

Олена Хіміч — з Ізюма, значну частину свого життя дбала про чотирьох дітей. Коли вони виїхали за кордон, жінка лишилася в Черкасах і почала шукати, чим зайнятися. 

Олена Хіміч, фахівчиня з виготовлення трикотажного одягу

— Я придбала швейну машинку на ОLХ, щоб не сумувати після від’їзду зі свого міста, – поділилася Олена. – Потім зареєструвалася на безкоштовний марафон з пошиття спідньої білизни і створила свій перший комплект. Так і вирішила займатися пошиттям одягу. Почала навчатися спочатку онлайн, потім офлайн. Зараз отримала грант на пошиття трикотажних виробів, які хочу оздоблювати  вишивкою. Поступово рухаюся до розвитку власного бренду. Вдячна за освітню платформу ЗМІСТ, що дає змогу отримувати ті знання, які мені дуже  допомагають на цьому шляху. 

Юлію Путченко проєкт «ЗМІСТ» теж надихнув на нову діяльність.

— Мені дуже сподобалася зустріч офлайн у Черкасах, – ділиться враженнями Юлія. – Зараз я проходжу навчання у школі графічного дизайну. Це складно, але і дуже цікаво. Вже почала викладати свої перші роботи на стоках. Звісно, є певні складнощі, іноді не вистачає навичок і впевненості. Але слухаю спікерок проєкту «ЗМІСТ», і вони надихають та надають віри!

За словами Любові Правдіної, президентки ГО «Нові Українські Наративи», яка реалізовує освітній проєкт «ЗМІСТ», жіноче ком’юніті, сформоване проєктом, продовжує розвиватися.

— Учасниці проєкту часто ділилися тим, що їм часто не вистачає підтримки і мотивації. І з нашої ініціативи та за підтримки наших партнерів ми намагаємося супроводжувати жінок далі – тобто і після того, як вони завершують навчання: влаштовуємо зустрічі менторської підтримки, конференції з обміну досвідом тощо, – розповідає Любов. – Ми продовжуємо супроводжувати і допомагати учасницям нашого проєкту, підтримуємо їх та відстежуємо історії їхніх успіхів. І повірте, ці історії дуже надихають: і нас, організаторів, і інших учасниць. Ми точно знаємо, що кожна може реалізувати свою найсміливішу ідею. А знання та навички для цього ми надаємо на наших офлайн- та онлайн-заходах. 

Деякі учасниці конференції отримали подарунки від тренерки проєкту «ЗМІСТ», експертки з низькобюджетного просування в соціальних мережах Надії Раюшкіної та голови ГО «Відкриті», комунікаційниці Юлії Фомічової. Це, зокрема, можливість безоплатно розміщувати рекламу своїх товарів і послуг у локальних черкаських групах у фейсбуці, висвітлення діяльності учасниць у медіа, доступ до маркетингової онлайн сесії. А Юлія Путченко, графічна дизайнерка, отримає оплачувані замовлення, що стануть частиною її портфоліо.  

До слова, проєкт «ЗМІСТ» триває вже майже рік. За цей час, крім онлайн курсів, було реалізовано серію офлайн-воркшопів, відвідувачками яких стали 365 учасниць. Загалом же проєкт об’єднав уже 6800 жінок зі статусом ВПО.  

Більше новини — у нашому телеграм-каналі.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x