У Черкасах встановили новий рекорд України

У Черкасах встановили новий рекорд України

Під час третього етапу благодійного заходу із забігу на різні дистанції RUN4 VICTORY, що відбувся у Черкасах, було встановлено новий рекорд України. Він належить рятувальнику з Полтави Андрію Гречаному. Зафіксував новий рекорд представник Книги рекордів України, який спеціально приїхав до Черкас з цією місією.

Андрій Гречаний, який є професійним рятувальником, у повному «бойовому» спорядженні, яке зазвичай надягає під час виїзду на ліквідування надзвичайних ситуацій, і яке важить 22 із лишком кілограми, пробіг напівмарафонську дистанцію в 21,1 кілометра. Свій незвичний для цивільних забіг він присвятив пам’яті товаришів і колеги, рятувальника з Дніпропетровщини, Миколи Нечипоренка. Він загинув у Харкові під час рятувальної операції зі спасіння вцілілих людей після влучення вражої зброї в один із житлових будинків. Туди був повторний приліт та влучання, яке й позбавило товариша життя.

– Екіпірування – це саме те, у чому ми безпосередньо працюємо й працюємо постійно, – пояснив він. – У цьому професійному одязі ми можемо працювати стільки, скільки вимагає сама ситуація. Годину, дві, добу й навіть більше. Специфіка та складність цього рекорду – у масі екіпірування, яка є додатковою до маси тіла. Це спеціальне взуття, захисний костюм, каска, кисневий апарат на стисненому повітрі, рукавиці, пояс та сокира. У мене спорядження важить 22,5 кілограма, є більшою, тобто, важчою за ту, яка була взята до уваги при встановленні крайнього рекорду.

Андрій Гречаний ретельно готувався до свого рекордного забігу в нетривалих проміжках між виїздами на надзвичайні події. До того ж дистанцію у 21 кілометр здолав під час київського півмарафону в квітні цього року. За словами Андрія, своїми непростими забігами має на меті привернути увагу до роботи рятувальників та віддати дань пам’яті колегам, які загинули.

Заявлений рекорд – «найбільша вага спорядження пожежного-рятувальника під час забігу, дистанція напівмарафон» було зафіксовано та погоджено експертною радою Національного реєстру Книги рекордів України. Андрія Гречаного визнали новим рекордсменом України.

Нагадаємо, що третій благодійний марафон серії забігів ліги RUN4 VICTORY, що відбувся у Черкасах, було організовано компанією МХП, БФ «МХП-громаді» та спортивною спільнотою «Характер» за підтримки спонсорів. Під час змагань удалося зібрати 659 тисяч гривень. Ці кошти підуть на підтримку військових 118 бригади ТрО Черкас.

 

Тетяна Євген’єва

 

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x