Планується дві черги будівництва. Потужність першої черги переробки — 30-35 тис. т сировини на рік.
Про це розповіла експертка Всесвітнього банку із розвитку плодоовочівництва Оксана Руженкова під час презентації на заході Potato Ukraine 2024, інформує “AgroPortal”.
«Крім того, підприємство ТОВ «Воля» на Черкащині будує цех із лінією чищеної, бланшованої та вакуумованої картоплі. Декілька машин для цеху поставить представник низки європейських виробників обладнання для зберігання, доробки та переробки овочів, фруктів і ягід — ТОВ «Толсма Текнік», — зазначила Оксана Руженкова.
Чищена, нарізана та вакуумована картопля має термін зберігання 14 діб. Оксана Руженкова звернула увагу, що така дороблена продукція користується неабияким попитом у військових, а також у закладах шкільної освіти, де впроваджується реформа харчування.
Вона порадила аграріям розглянути перспективу інвестування в даний напрям, до того ж у разі залучення грантових коштів це коштуватиме €250-300 тис.
Більше новин у нашому телеграм-каналі − https://t.me/novadoba