Уманський краєзнавчий музей відзначив столітній ювілей з дня заснування

Уманський краєзнавчий музей відзначив столітній ювілей з дня заснування

Унікальний культурно-освітній заклад – Уманський краєзнавчий музей – відзначає століття з дня заснування. Саме у листопаді 1917 року у приміщенні 1-ї Української гімназії імені Б. Грінченка відбулося відкриття «Історичного музею Уманщини». Організатором і першим директором музею був український археолог та мистецтвознавець Петро Курінний. «Нова Доба» про це дізналася в прес-службі ЧОДА.

Сьогодні Уманський краєзнавчий музей — один із найстаріших музеїв Черкащини, фонди якого налічують майже 50 тисяч експонатів. Серед них — унікальні археологічна і нумізматична колекції, предмети декоративно-прикладного мистецтва, воєнно-історичні, історико-побутові, художні, документальні та фотодокументи.

За роки свого існування музей став потужним просвітницьким центром Умані. Тут шанобливо зберігають, вивчають та всебічно використовують музейні предмети в освітній та виховній роботі з молоддю міста.

З ювілеєм завклад привітав Голова Верховної ради України Андрій Парубій. Він подякував науковим співробітникам музею, за вагомий внесок у розвиток археологічної науки, краєзнавства, етнографії. Завдяки їхньому професіоналізму, відданості роботі та терпінню збережено колекції, що широко висвітлюють історію Уманщини з найдавніших часів дотепер, знайомлять з природою цього чарівного краю.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x