У галереї «Склад №5» відкрився новий виставковий сезон

У галереї «Склад №5» відкрився новий виставковий сезон

Галерея, яка з часом набуває все більшої популярності серед цінителів сучасного українського мистецтва, розпочала свою просвітницьку діяльність відкриттям нового виставкового сезону. Тут на честь такого відліку часу відбулося відкриття виставки двох незалежних авторів Всеволода Шарко та Ilona Design. Вони з Дніпра. Нині тимчасово проживають в Києві. Цікава експозиція народилася в колаборації цих двох митців та отримала назву «Квітка війни». До речі, виставка експонується вперше саме в Черкасах. Діятиме до 6 жовтня.

Роботи художників виконані в техніках акварель, акрил, левкас. Це інсталяція та артоб’єкти. Ці об’ємні картини об’єднує бажання творців висловити свої думки та спонукати глядача шукати відповіді на питання, що народжують асоціації від побаченого.

Всеволод Шарко представив свої роботи із серії «Декорації до незавершеної п’єси» виконані в авторській техніці, де поєднались некласична акварель та об’ємний колаж. Власне для Всеволода Шарко не суть важливо, що врешті вийшло з його задумів – пейзажі, портрети чи ще щось інше. Бо техніки та стилі вважає лише інструментами для передачі думки.

Ilona Design запропонувала роботи, які продовжили її серію «Тихе небо. Чорна земля.* Сновидіння*». За словами авторки, це її дослідження снів, що плутаються з реальністю. Її картини – колажі, основою яких є примарний краєвид. Зім’ятий, схожий на постіль після тривожного сну, папір символізує безсоння. Геометричні фігури – куби, шари та хрести є для художниці символами рівноваги, яка дозволяє триматись у непростій дійсності.

Тетяна Євген’єва

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x