У Черкаській області затримали злочинну групу, яка торгувала наркотиками

У Черкаській області затримали злочинну групу, яка торгувала наркотиками

Служба безпеки у співпраці із Національною поліцією нейтралізувала організовану злочинну групу, яка виготовляла та продавала оптові партії наркотиків. Про це інформують про це в пресслужбі ГУНП України в Черкаській області.

Наркоділки збували через розгалужену мережу дилерів наркотичні речовини на території Черкаської, Одеської, Чернігівської та Київської областей.

Затримали організатора і двох учасників наркосиндикату. Встановлено, що до злочинної групи входило 7 жителів регіону. Ділки облаштували на території регіону декілька пунктів вирощування канабісу та організували охорону периметру «плантацій».

Потенційних клієнтів зловмисники підшуковували через власні зв’язки у кримінальних колах. Щомісяця підпільний бізнес приносив прибутку у пів мільйона гривень.

У результаті комплексних заходів вдалося попередити відправку чергових партій наркотиків на майже 5 мільйонів гривень та задокументувати злочинну діяльність.

Під час проведених 20 обшуків у затриманих виявлено:

* чергову оптову партію наркотиків;

* мобільні телефони із доказами злочинних дій;

* банківські картки, через які здійснювалися розрахунки за «товар»;

* засоби для посіву та обробки наркотичних засобів.

За матеріалами СБУ трьом затриманим повідомлено про підозру за 2 статтями Кримінального кодексу України:

* ч. 3 ст. 28 та ч. 3 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів, вчинене злочинною організацією);

* ч.2 ст.310 (незаконний посів або незаконне вирощування снотворного маку чи конопель, вчинені за попередньою змовою групою осіб з метою збуту).

Наразі вони під вартою. Їм загрожує до 12 років тюрми. Триває розслідування для притягнення до відповідальності всіх учасників наркобізнесу.

Комплексні заходи проводили співробітники СБУ в Черкаській області спільно з Національною поліцією за процесуального керівництва обласної прокуратури.

 

Більше новин у нашому телеграм-каналі − https://t.me/novadoba

 

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x