На Черкащині виборювали першість кращі вершники України

На Черкащині виборювали першість кращі вершники України

Цими вихідними у Жашківському кінно-спортивному комплексі тривали змагання між кращими вершниками з усієї України та області. У фіналі всеукраїнських змагань та відкритого чемпіонату Черкаської області з подолання перешкод за звання кращих змагалися аматори та професіонали. Загалом участь у фінальній першості взяли 220 пар коней та жокеїв.
Поетапні змагання розпочалися ще у березні, де відбирали кращих представників цього виду спорту. Боротьба за першість починалися з найменших висот, які можуть подолати діти, потім аматори-власники коней, професійні спортсмени. Найвищу висоту, яку долали у фіналі – 1,5 метрові бар’єри.

Серед професійних спортсменів Черкащину представляли чотири спортсмени.
– Ці змагання – своєрідний підсумок року, – говорить президент Федерації кінного спорту у Черкаській області Андрій Пономарьов. – Фінал особливий тим, що сюди проходять найкращі вершники і коні, які заробили бали на попередніх змаганнях і пробилися у фінал. З кожного етапу відбір пройшли приблизно по 30 коней. Щоб отримати найвищі бали, потрібно долати перешкоди швидко і чисто, щоб усі планки лишилися на своїх місцях. Робота над помилками буде взимку, а навесні уже будуть чергові змагання. На наступний рік у нас уже є чіткі плани, серед яких міжнародні змагання з виїздки, які прийме Жашків.
Кінні змагання передовсім направлені на популяризацію та розвиток цього виду спорту в Україні: дитячого, для поповнення резерву збірної та основного складу, зауважив Андрій Пономарьов. Водночас, зважаючи на те, що кінний спорт дороговартісний, то й для залучення аматорів.
Вихованці Жашківської кінної школи мають високу результативність виступів: виходять на міжнародний рівень, беруть участь у чемпіонатах Європи. Зараз в України є потенціал і є потенційні пари для участі в Олімпійських іграх, зауважив президент Федерації кінного спорту у Черкаській області. З 2018 року будуть відкриті олімпійські ліцензії. У всіх є шанс їх отримати.

На Черкащині виборювали першість кращі вершники України

Аби підтримати спортсменів, цьогоріч облдержадміністрація придбала майстрам спорту України міжнародного класу індивідуальну екіпіровку. На це з обласного бюджету спрямували близько 300 тисяч гривень, відзначає начальник управління у справах сім’ї, молоді та спорту ОДА Максим Зеленський. Цієї суботи індивідуальне спорядження отримали четверо вершників Черкащини.
– Перед нами стояло завдання або придбати необхідний екіпіровку для кращих спортсменів, або відправити їх на всеукраїнські змагання, – пояснює Зеленський. – Ми пропрацювали це питання з КЗ «Школа вищої спортивної майстерності» та зупинилися на придбанні індивідуальної екіпіровки. Йдеться про сідла, шоломи, фраки, уздечки, ногавки, попони та інше. Екіпіровку придбали відповідно до потреб спортсменів. Можливо процес придбання тривав задовго, втім це кропітка робота. Технічно супроводжували і школа, і наше управління. Завдяки тому, що спортсмени мають можливість займатися у Жашківському кінно-спортивному комплексі безкоштовно, кошти, які б ми спрямовували на утримання, витрачаємо на користь самих спортсменів.

Максим Зеленський відзначив, що придбання екіпіровки для спортсменів Черкащини – уже добра традиція для управління. Її продовжуватимуть і наступного року.
Водночас очільник управління відзначив, що область має бажання та готова приймати у себе змагання всеукраїнського рівня. Про ці наміри Черкащина повідомила на загал торік, а сьогодні вже має позитивну динаміку порівняно з минулим роком. Проведення змагань національного рівня саме на Черкащині не тільки піднімає її авторитет, а й дає змогу заощадити кошти, які спрямовують на підготовку більшої кількості спортсменів, пояснив керівник обласного управління.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x