Канів відвідали гості з Представництва Європейського Союзу

Канів відвідали гості з Представництва Європейського Союзу

У четвер, 16 листопада, до Канева завітали гості з Представництва Європейського Союзу в Україні та провели для канівців низку інформаційних заходів. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Канівської міської ради.

До речі, Канів – це перше місто необласного рівня, яке відвідали представники ЄС зі своєю місією.

Насамперед гості зібралися за круглим столом з представниками місцевої влади: Канівським міським головою Ігорем Ренькасом, заступником міського голови Наталією Матіновою та керівниками структурних підрозділів виконавчого комітету. Присутні обговорювали підтримку Європейського Союзу з питань децентралізації та об’єднання громад, зокрема, економічного розвитку міста, завдяки підтримці малого бізнесу, євроінтеграції населення тощо.
Міський голова І.Ренькас зауважив, що в Каневі євроінтеграція триває вже давно.

– Все завдяки нашим містам-партнерам – Фірзену (Німеччина), Члухову і Хелмно (Польща), Ламберсару (Франція) та іншим, з якими налагоджені міцні зв’язки співпраці, – додала заступник міського голови Н.Матінова. – Разом ми реалізуємо багато актуальних проектів, зокрема, у сферах освіти, культури, спорту. Так, наразі реалізовуємо проект стажування представників органів місцевого самоврядування у Німеччині. Також впроваджуємо культурний обмін серед обдарованих дітей та молоді. Цього року 10 таких підлітків відвідали Польщу. Йде тенденція серед канівців в Польщі здобувати освіту.

– Це чудово, що ви маєте такі зв’язки і підтримуєте, розвиваєте їх. Ви – справжнє проєвропейське місто, – зауважила радник з питань преси та інформації представництва Європейського Союзу в Україні Вікторія Давидова.

Також гості провели публічну дискусію для молоді, представників громадських організацій та працівників структурних підрозділів, в ході якої нагадали присутнім про загальні поняття, що таке Європейський Союз, представництво ЄС та ознайомили їх із низкою проектів та програм Європейського Союзу, зокрема, «Горизонт», «Креативна Європа», Erasmus та інші щодо підтримки цікавих ініціатив в сферах освіти, культури, спорту…

Поспілкувалися представники ЄС і з місцевими школярами. Так, у Канівській школі №4 зібралися старшокласники майже всіх шкіл міста. Вони взяли участь в інтерактивній грі «Засідання Ради ЄС: як Україна отримала безвіз». Імпровізуючи, діти відтворили роботу Ради Європейського Союзу, в ході якої кожен школяр представляв певну країну ЄС. Захід видався досить цікавим та азартним, як для учнів, так і педагогів, які вболівали за своїх вихованців.

Після самостійної підготовки школярі мали виступ, під час якого озвучували свою позицію щодо надання Україні безвізового режиму та надавали аргументи свого рішення з огляду на країну, яку представляли. Трійка учнів, чиї виступи були найкращими, отримали символічні подарунки від Представництва ЄС в Україні. Також діти мали змогу поділитися своїм досвідом користування безвізом, оскільки дехто вже відвідував країни Європи з біометричним паспортом.

Насамкінець гості завітали до міської бібліотеки ім.Т.Шевченка, де провели вікторину на знання фактів про Європейський Союз. У грі взяли участь школярі, студенти та педагоги навчальних закладів міста, активні жителі міста, відвідувачі бібліотеки та інші. Представники Представництва ЄС в Україні були щиро подивовані, наскільки канівці обізнані в рамках Європи та Європейського Союзу, зокрема. Насамперед виділялися, звичайно, освітяни. Ведучій грі не доводилося озвучувати не тільки варіанти відповідей, а навіть дочитувати питання до кінця, як вже лунала правильна відповідь, що вкотре підтверджує – Канів, дійсно, місто проєвропейське.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x