Із початку року роботодавці Черкащини подали понад 34 тисячі вакансій

Із початку року роботодавці Черкащини подали понад 34 тисячі вакансій

Протягом січня-жовтня до Черкаської обласної служби зайнятості звернулось 6,5 тисячі роботодавців, які подали відомості про 34,1 тисячі вільних вакансій, що більше ніж у минулому році. Про це повідомляють в обласній службі зайнятості.

Так, кількість роботодавців, які звернулись до обласної служби збільшилась у порівнянні з аналогічним періодом 2016 року на 2,5 %, а кількість вакансій на 3,7 %. За цей період укомплектовано понад 31 тис. вакансій, рівень укомплектування становив 91,6 %, по Україні – 76,6 %. У 2017 році термін укомплектування вакансій в середньому по області становив 5 календарних днів при середньому по Україні – 10 календарних днів.

З огляду на активізацію економічних процесів у державі розпочинається соціальний проект під лозунгом «Живи та працюй в Україні», головною метою якого є пожвавлення людей на ринку праці України. Організатором проекту виступила служба зайнятості за підтримки органів місцевої влади та самоврядування. В рамках проекту по всій країні будуть відбуватись інформаційні активності, спрямовані на якнайшвидший пошук роботи для безробітних та підбір вакансій для роботодавців. Зокрема, в рамках проекту, в області будуть організовані ярмарки вакансій на найбільш значущих підприємствах регіону.

Протягом січня-жовтня 2017 року кількість осіб, працевлаштованих за сприяння обласної служби занятості, зросла більше ніж на 1,5 тисячі осіб або 5 % та становила 32,1 тисячі осіб. При цьому, 12,5 тис. осіб (39,9 % від загальної чисельності осіб, які отримали роботу за сприяння обласної служби зайнятості) були працевлаштовані оперативно до надання статусу безробітного. Це на третину більше, ніж за 10 місяців минулого року (по Україні – 118,7 % до 10 міс. 2016 року), а тривалість зареєстрованого безробіття в області скоротилась на 9 днів (становила 166 календарних днів).

Крім того, понад 10,6 тис. осіб були залучені до громадських та інших робіт тимчасового характеру. Рівень охоплення безробітних тимчасовою зайнятістю становить – 22,2 % та є вищим ніж в цілому по Україні (20 %).

З метою забезпечення професійно-кваліфікаційного рівня шукачів роботи вимогам роботодавців, у січні-жовтні 2017 року за сприяння обласної служби зайнятості 6,8 тисяч безробітних проходили професійне навчання, в тому числі 22 безробітних навчалися у центрах професійно-технічної освіти державної служби зайнятості. Рівень працевлаштування після закінчення професійного навчання є одним із найвищих серед регіональних служб зайнятості і становив 96,8 %.

Завдяки підвищенню результативності роботи щодо оперативного працевлаштування громадян, кількість безробітних станом на 1 листопада 2017 року, у порівнянні з відповідною датою 2016 року, скоротилася на 12,2 % (на 1,9 тисячі) та становила 13,5 тисячі осіб.

Довідково:

У рамках соціального проекту під лозунгом «Живи та працюй в Україні» всеукраїнська інформаційна компанія буде проходити в чотири етапи протягом листопада-грудня 2017 року:

І етап проходив з 1 по 16 листопада під лозунгом «Живи та працюй в Україні. Державна служба зайнятості»;

ІІ етап розпочався 17 листопада та буде проходити по 4 грудня під лозунгом «Знайди роботу своєї мрії! Живи та працюй в Україні. Державна служба зайнятості»;

ІІІ етап заплановано провести з 5 по 18 грудня під лозунгом «Шукаєш працівників? Тобі до нас! Державна служба зайнятості: живи та працюй в Україні»;

ІV етап заплановано провести з 19 по 31 грудня під лозунгом «Достойна легальна зарплата – гарантія розвитку бізнесу. Живи та працюй в Україні: Державна служба зайнятості».

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x