Черкаси відзначили День Гідності та Свободи

Черкаси відзначили День Гідності та Свободи

Сьогодні, 21 листопада, в Черкасах із нагоди Дня Гідності та Свободи провели пам’ятні заходи. Усе – аби нагадати ідеї й ідеали, заради яких чотири роки тому українці вийшли на Майдан Незалежності в Києві та вклонитися пам’яті тих, хто віддав за це своє життя. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Черкаської міської ради.

Розпочалися заходи з покладання квітів до пам’ятного знаку «Борцям за волю України», розташованого на розі вулиць Святотроїцька та Хрещатик. До цієї церемонії долучилися міський голова Анатолій Бондаренко, його заступник Геннадій Шевченко, представники обласної влади, військові та десятки небайдужих черкащан.

Черкаси відзначили День Гідності та Свободи

Продовжилися – спільним молебнем у Свято-Троїцькому кафедральному соборі. Коротку службу за мир в Україні провели священики різних конфесій (Української православної церкви Київського патріархату, Української автокефальної православної церкви та греко-католицької церкви).

– Великий дар, який Бог дав людині, – це воля. І наш народ засвідчив, що гідний свободи, гідний волі… Заради цих чеснот кращі сини та доньки нашої держави не пошкодували власного життя, – звернувся до всіх присутніх отець Андрій. – Але, водночас, ми не можемо зараз розслаблятися, оскільки попереду багато чого ще варто зробити. При цьому, ніхто не повинен вказувати на іншого. Бо тільки від кожного з нас залежить наше світле майбутнє у вільній, соборній та незалежній Україні. Кожна людина мусить дивитися у своє серце, свою душу, на своє життя. Мудрості всім нам, аби ми й далі відстоювали свою гідність і свою свободу.

Для довідки:

День Гідності та Свободи – свято, що відзначається в Україні 21 листопада на честь початку цього дня двох революцій: Помаранчевої революції (2004 року) та Революції Гідності (2013 року). Відповідний указ Президент України Петро Порошенко підписав 13 листопада 2014 року.

Встановлене «з метою утвердження в Україні ідеалів свободи і демократії, збереження та донесення до сучасного і майбутніх поколінь об\’єктивної інформації про доленосні події в Україні початку XXI століття, а також віддання належної шани патріотизму й мужності громадян, які восени 2004 року та у листопаді 2013 року — лютому 2014 року постали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору…».

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x