День Гідності та Свободи відзначили в УДПУ імені Павла Тичини

День Гідності та Свободи відзначили в УДПУ імені Павла Тичини

Із нагоди відзначення Дня Гідності та Свободи 21 листопада 2017 року в Уманському державному педагогічному університеті імені Павла Тичини відбувся ряд тематичних заходів. Під керівництвом заступників деканів з виховної роботи, кураторів академічних груп студенти пригадали про події, що відбувалися в листопаді 2004 та 2013 рр., про ідеї й ідеали, заради яких чотири роки тому українці вийшли на Майдан Незалежності в Києві. «Нова Доба» про це дізналася в прес-службі УДПУ.

«Хто вмирає в боротьбі – в серцях живе повіки!» − під такою назвою відбувся тематичний захід на факультеті професійної та технологічної освіти. Присутні переглянули відеоролики «Небесна Сотня» і «Побоїще» та віддали шану тим, хто виборював нашу свободу, захищав рідну українську землю, відстоював незалежність України.
Студенти спеціальності «Хореографія» підготували цікавий тематичний перформанс. На факультеті фізики, математики та інформатики пройшла тематична урочиста лінійка та селфі-акція #З_Україною_в_серці. Впродовж дня студенти та викладачі ФФМІ фотографувалися на фоні української символіки, аби таким чином висловити свою любов до України.

День Гідності та Свободи відзначили в УДПУ імені Павла Тичини

На факультеті соціальної та психологічної освіти координатор національно-патріотичного табору «ДІЯ» Ірина Мельничук провела кінолекторій «День Гідності» для студентів І−ІІ курсів. Тематичні виховні години відбулися й на факультетах початкової освіти (захід «Україна – країна нескорених!») та української філології («Небо падає: Устим Голоднюк як втілення всіх Героїв Небесної сотні», «Воїни світла»).
Студенти історичного факультету цього дня провели круглий стіл на тему «Перелом свідомості». Програма заходу передбачала висвітлення ряду важливих питань: передумови виникнення Революції; роль студентів як рушійної сили Майдану; хронологія подій перших трьох місяців боротьби за Свободу; політичний та соціальний аспекти наслідків Революції Гідності. Родзинкою дійства стала розповідь учасника Майдану, доцента кафедри філософії та суспільних дисциплін Ярослава Балановського та ліричний виступ студента Владислава Березовського із віршем Мар’яни Савки «Пливуть човни…». Слухачам круглого столу були оприлюднені результати соціологічного опитування, проведеного працівником науково-дослідної лабораторії «Соціовимір» Вікторією Росляк на тему «Наслідки Революції Гідності».

На всіх факультетах та в інституті хвилиною мовчання студенти та викладачі вшанували всіх, хто загинув на Майдані Незалежності, а також захисників, що полягли на сході України.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x