Черкаські виробники відтепер маркуватимуть свою продукцію спеціальним знаком якості

Черкаські виробники відтепер маркуватимуть свою продукцію спеціальним знаком якості

Про це на церемонії нагородження переможців та фіналістів традиційного Конкурсу якості продукції, що відбувся під егідою Черкаського державного підприємства Науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації, повідомив його директор Михайло Чорнопищук. Відтепер переможці конкурсу матимуть право протягом року позначати свою продукцію та послуги спеціальним обласним знаком «Черкаська якість» у вигляді стилізованого соняшника, у центрі якого знаходиться герб Черкаського краю. Їм також буде надаватися право використовувати знак обласного конкурсу «Черкаська якість» в рекламних та інформаційних матеріалах, що разом із позначенням продукції цим знаком буде підтвердженням відповідного рівня якості виготовленої та наданої споживачам продукції від підприємств регіону. Підставою для використання знаку стане офіційне рішення обласної конкурсної комісії про визначення переможців, лауреатів та фіналістів конкурсу «Черкаська якість». На думку організаторів конкурсу це стане добрим стимулом для тих, хто нині працює на ринку товарів та послуг.
− Конкурс якості було оголошено з метою популяризації місцевих виробників, що виготовляють конкурентоспроможну продукцію, досягли успіхів у освоєнні ринку та приділяють велику увагу управлінню якістю, − вітаючи переможців підкреслив Михайло Петрович.

Нагадаємо, що таке змагання під назвою «Черкаська якість» за участі місцевих виробників, науковців та надавачів послуг проводиться щорічно. Цього року для участі в ньому зареєструвались 36 підприємств Черкаської області, заявивши 50 видів продукції. Після проведення експертної оцінки матеріалів, які надали підприємства-учасники, було визначено кращу продукцію відповідно до номінацій, яка претендує на звання переможців, лауреатів та фіналістів. Так, у номінації Продовольчі товари представлено 20 видів продукції, Промислові товари для населення – 18 видів, Товари виробничо-технічного призначення – 2 види, роботи і послуги – 3 види.
− Добре, що в нас вже є своє лого, за яким черкаська продукція стане ще більш впізнаванною, — зауважив присутній на церемонії нагородження фіналістів та переможців конкурсу заступник голови Черкаської ОДА Віталій Коваль — Так само, як добре й те, що цього року значно збільшилась кількість самих учасників. Приємно, що наші підприємці орієнтуються не лише на внутрішній ринок , але й впевнено освоюють зовнішні ринки збуту. Багатьох із них вже добре знають закордоном. Сертифікуватись за всіма необхідними умовами їм допомагає якраз наше Черкаське ДП «Центр стандартизації та метрології».

Серед цьогорічних переможців підприємство «Черкасихліб» ЛТД (представили «Батон фермерський», фабрика «Меркурій» (льодяники освіжаючі), Уманський тепличний комбінат (томати коктейльні , ТОВ «Уманьпиво» (пиво традиційне «Жигулівське» та сідр яблучний класичний), ПАТ «Волошкове поле» («Живий продукт») ПАТ «Золотоніський маслоробний комбінат» (сир твердий «Золотоноша»), ТОВ «Золотоніський лікеро-горілчаний завод «Златогор» (Горілка класична), ТОВ «Клуб сиру» (сир «Канівський»), Комбінат баранкових виробів (сушки «Флора»), ТОВ «Томако-інвест» (корюшка та лящ в’ялений), ПАТ «Черкаський автобус» (автобус А092 Н 6), ТОВ «Фабрика агрохімікатів» (серія препаратів), ТОВ Науково-виробничий центр «Сканер» (мікроскоп МД-500), КП «Черкаси водоканал» та КП «Водгео» (послуги водопостачання), ПАТ «Черкаський шовковий комбінат», ТОВ «Красногірський олійний завод» (олія соняшникова), Приватне мале виробниче підприємство «Фотоніка Плюс» (коагулятор лазерний), ТОВ «Світ ласощів» (вафлі «Артек») та інші.

Тетяна Євгеньєва

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x