Як зберегти волосся красивим у холодну пору?

Як зберегти волосся красивим у холодну пору?

Зберегти волосся блискучим і шовковистим з настанням зими – завдання особливої складності. Адже в холодну пору року воно потерпає від морозу, сухого повітря у приміщенні. Тому тим, хто дбає про красу локонів, слід пам’ятати деякі правила.
Насамперед, нашому волоссю потрібні вітаміни, які допомагають йому залишатися міцним і здоровим. Важливо живити локони не тільки зсередини, шляхом здорового харчування, але й зовні – за допомогою домашніх або магазинних засобів.

Маска з кефіру
Кефір – один із найкращих домашніх засобів краси. Склянку кефіру трохи підігрійте, але так, щоб він не згорнувся. Нанесіть на волосся і рівномірно розподіліть по всій довжині. Накрийте голову пакетом, укутайте рушником і потримайте близько години, після чого змийте. Можна додати кілька крапель ефірної олії (для нормального волосся підходять масла лаванди, лимона, розмарину, ромашки, для жирного – бергамоту, грейпфрута, лаванди, ялівцю, для сухого волосся – герані, іланг-ілангу, лаванди, ялівцю).

Маска з яйцем і олією
Ця маска допоможе зміцнити волосся і врятує від його випадіння. Змішайте 1 столову ложку рослинної олії з жовтком і перемішайте. Нанесіть суміш на корені волосся і укрийте голову пакетом та рушником. Тримай маску не менше години, а потім змивайте.

Медово-коньячна маска
Коньяк здатний надавати блиск волоссю, а інші інгредієнти маски живлять волосся і роблять їх привабливішим. Для приготування цієї маски знадобиться один жовток, одна чайна ложка коньяку, стільки ж меду й одна столова ложка реп\’яхової або оливкової олії. Суміш із цих компонентів нанесіть по всій довжині волосся, одягніть поліетиленову шапочку, закутайте голову рушником. Через дві години змийте маску, після чого промийте волосся шампунем.

Наостанок, кілька правил на зимовий сезон:
1. Намагайтеся рідше мити волосся – від частого миття воно стає ламким.
2. Не мийте волосся гарячою водою, оптимальна температура – 30–40 градусів.
3. Найкраще використовувати шампунь, призначений саме для використання взимку.
4. Подбайте про арсенал різних кондиціонерів, сироваток і масок, які допоможуть захистити волосся від негативних впливів стихії.
5. Постарайся рідше користуватися феном та іншими гарячими приладами для укладки.
6. Уникайте різноманітних хімічних впливів частого фарбування.
7. Не забувайте про шапку, капюшон або хустину. Це врятує волосся від сухості й ламкості.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x