Черкаські рятувальники створили «банк крові»

Черкаські рятувальники створили «банк крові»

Вогнеборці області допомагають рятувати чужі життя ціною власної крові. І не лише в надзвичайних ситуаціях. Багато рятувальників регулярно відвідують обласну станцію переливання крові, щоб поповнити запаси життєвонеобхідної рідини. Про це «Нову Добу» поінформували в прес-службі ДСНС України в Черкаській області.

20 фахівців аварійно-рятувального загону спеціального призначення у черговий раз завітали до станції переливання крові. Рятувальники постійно здають кров для потреб різноманітних медичних закладів. Для них не принципово, кому дасть шанс на життя їхня кров: прооперованим онкохворим дітям чи жертвам ДТП. Місяць тому масово допомагали постраждалим на Євромайдані в Києві. У нинішній неспокійний час поповнення запасів крові особливо важливе, тож співробітники Державної служби з надзвичайних ситуацій вирішили створити власний «банк крові» своїх співробітників.

– Сьогоднішній похід наших співробітників на станцію переливання крові – лише початок масштабної акції добровільного донорства, – розповідає начальник АРЗ СП управління ДСНС у Черкаській області Олександр Дубенець. – Кожен з наших працівників не з чужих слів знає ціну життя, тому багато з них здають кров вже впродовж кількох років. Зараз до цієї акції плануємо залучити весь особовий склад, а це – понад 200 осіб.

My Webpage

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x