Уманські лісівники вирощують сіянці дуба для наступної лісокультурної кампанії

Уманські лісівники вирощують сіянці дуба для наступної лісокультурної кампанії

У Потаському лісництві Уманського лісгоспу вирощують якісний посадковий матеріал для весняної лісокультурної кампанії. Під час цьогорічної інвентаризації тут нарахували 200 тис. штук сіянців, що цілком достатньо для забезпечення власних потреб підприємства. Про це «Новій Добі» повідомили в обласному управлінні лісового та мисливського господарства.

Цьогорічний неврожай на жолуді не завдасть великого клопоту, зазначають уманські лісівники, адже вони мають стратегічні запаси. На розсаднику зростають однорічні та дворічні сіянці дуба звичайного. Останні будуть висаджені навесні на місцях, де зібрали стиглий ліс. А от однорічні сіянці зростатимуть далі, аби забезпечити лісокультурну кампанію 2019 року.

Важливу роль у вирощуванні сіянців відіграють своєчасні догляди, які потрібно проводити кілька разів на рік. Аби захистити рослини протягом усього періоду росту від шкідників та всіляких захворювань, необхідно проводити ще й хімічну обробку рослин, зазначають лісівники.

«Для того, аби виростити якісний посадковий матеріал ми докладаємо чимало зусиль, інколи труднощів додають погодні умови. Проте уманські лісівники плекають кожен сіянець, бо знають, що в майбутньому він стане могутнім дубом», – зазначає директор Уманського лісгоспу Іван Назаревич.

Окрім головної лісоутворюючої породи дуба звичайного, у Потаському лісництві також вирощують декоративний посадковий матеріал. Туї, ялівці, самшити зростають на площі 0,5 га. Вирощують їх, як для реалізації, так і для озеленення лісництв підприємства. Неймовірно гарні саджанці можуть стати окрасою території будь-якої садиби.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x