Черкаські депутати вимагають від комунальників інвентаризації всіх люків

Черкаські депутати вимагають від комунальників інвентаризації всіх люків

Провести перевірку безгосподарчих каналізаційних колодязів та замінити всі металеві кришки люків. Цього від черкаських комунальників вимагають місцеві депутати. Із такою ініціативою під час чергового пленарного засідання виступили Руслан Зоря та Ігор Кіта, реагуючи на нещодавній трагічний випадок. «Нова Доба» про це дізналася в прес-службі Черкаської міської ради.

На вулиці Чигиринській минулої п\’ятниці, 17 листопада, загинув 6-річний хлопчик. Він провалився у відкритий каналізаційний колодязь.

Їх вимоги підтримала більшість присутніх у сесійній залі обранців. Так, за словами представника фракції «Громадянська позиція» Руслана Зорі з посиланням на дані комунального підприємства «ЧЕЛУАШ», щомісяця в Черкасах крадуть близько 70 люків. Для прикладу, тільки впродовж одного дня 16 листопада з вулиці Сумгаїтській поцупили шість люків та ще два зливоприймачі.

– Ми не повинні чекати нових трагедій. Допоки на каналізаційних колодязях і зливоприймачах будуть металеві кришки, доти їх все одно будуть красти, – говорить Руслан Зоря. – Пропоную в наступному році передбачити фінансування для їхньої заміни на нові − з композитних матеріалів. Він також звернувся до департаменту житлово-комунального комплексу з вимогою за три місяці провести інвентаризацію всіх безгосподарчих мереж.

Водночас, Руслан Зоря просить із допомогою новоствореної комісії в профільному департаменті з\’ясувати, чи надходили до оперативної служби 1505 звернення щодо відкритого колодязя на вулиці Чигиринській. Депутат Ігор Кіта своєю чергою запропонував внести зміни до роботи служби 1505. Зокрема, аби оперативний черговий після надходжень подібних скарг передавав інформацію усім балансоутримувачам підземних мереж.

Міський голова Анатолій Бондаренко наголосив на необхідності передбачити в бюджеті 2018 року кошти КП «ЧЕЛУАШ» на закупівлю решіток і каналізаційних люків. Аби вони завжди були в наявності, а комунальне підприємство могло оперативно під час виявлення відкритих колодязів усунути проблему.

Також мер наголосив, що нині триває слідство й ті посадовці, через недбалість яких трапилася ця трагедія, будуть покарані.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x