Злочинність у Черкасах знизилася на 7 %, – прокуратура

Злочинність у Черкасах знизилася на 7 %, – прокуратура

Цього року рівень злочинності в обласному центрі зменшився на сім відсотків у порівнянні з минулим. Про це під час пленарного засідання сесії повідомив керівник Черкаської місцевої прокуратури Сергій Шелудяков, пишуть на сайті Черкаської міської ради.

За його словами, нині в прокуратурі фіксують динаміку до зниження тяжких та особливо тяжких злочинів, проти життя та здоров’я особи (зокрема, відзначають зменшення умисних убивств на 22,2 %), а ще – проти власності (як приклад, кількість крадіжок зменшилася на 7,7 %, грабежів на 44,6 %, розбоїв на 13,6 %, вимагань на 64,3 %, шахрайств на 43,8 %). На 57,1 % зменшилася кількість зґвалтувань.

Цьогоріч в Черкасах прокурор відзначив спад рівня злочинів проти громадської безпеки на 10,9 %. Тоді як обласний показник зріс на 40,8 % (із 213 до 300).

Утім, зауважує, що в цілому відсоток злочинів у Черкасах вищий, аніж у інших містах області.

– Це можна пояснити тим, що в нашому місті велике скупчення людей, – прокоментував прокурор.

Одним із проблемних питань у Черкасах лишається незаконний обіг наркотиків (ріст на 69 %: зі 179 до 289 випадків). Як розповів Сергій Шелудяков, пов’язано це, серед іншого, і з браком кадрів, які ведуть боротьбу з торгівлею наркотиками.

– Якщо до Революції Гідності в області таких працівників було 44, то після – створили управління з 13 чоловік. Вони працювали на дві області – Черкаську й Кіровоградську. Дещо пізніше після реформування чисельність таких працівників зросла до 20. Кількість виявлених і скерованих до суду злочинів у цій сфері за 2017 рік зросла вдвічі, тобто ми відмічаємо значну активізацію правоохоронних органів у боротьбі з цим видом злочину.

За 10 місяців 2017 року до суду скеровано 1006 кримінальних правопорушень. До суду для розгляду по суті направлено 418 обвинувальних актів.

Під час сесії прокурор звернув увагу депутатського корпусу ще й на поширені помилки в заповненні електронних декларацій про доходи. Як правило, обранці забувають про необхідність внесення суттєвих змін у майновому стані (про це повідомити слід протягом 10 днів).

Натомість за неподання декларації або ж внесення недостовірної інформації в ній (якщо вартість майна перевищує 250 прожиткових мінімумів) передбачена кримінальна відповідальність, нагадав Сергій Шелудяков.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x