Спеціальною державною субвенцією передбачено створення 10 кулінарних хабів, які є частиною реформи шкільного харчування, ініційованої першою леді Оленою Зеленською. Один такий розгорнуть у Черкаській області.
Про це йшлось на нараді, що відбулася під головуванням заступниці керівника Офісу Президента України Ірини Верещук. У засіданні взяли участь представники МОН, Мінреінтеграції, обласних і Київської міської військових адміністрацій, а також закладів освіти.
Створення кулінарних хабів передбачено наказом МОН від 18 березня 2024 року № 348.
Кулінарні хаби – це центри підготовки кухарів шкільних їдалень. Вони створюються на базі закладів професійної освіти. Там навчаються студенти за спеціальністю «Кухар», а також проходять перекваліфікацію працівники шкільних їдалень.
За інформацією Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України
Більше новин у нашому телеграм-каналі − https://t.me/novadoba