Студенти та викладачі УДПУ вшанували жертв голодоморів

Студенти та викладачі УДПУ вшанували жертв голодоморів

Упродовж тижня в Уманському державному педагогічному університеті імені Павла Тичини проходили пам’ятній заходи та вшанування пам\’яті українців, які стали жертвами голодоморів 20-х, 30-х, 40-х років ХХ століття.

Студенти та викладачі УДПУ вшанували жертв голодоморів

Про події тих страшних років згадували під час виховних годин «Пам\’ять про голодомор», «У той рік заніміли зозулі…», тематичних заходів «Голодомор 1932-1933 років − геноцид українського народу», «Свіча милосердя». Cтуденти історичного факультету підготували цікаву експозицію «Голодомор 1932−1933 рр. в Україні мовою документів» та організували історичну годину «Слухай, дивись, пам’ятай…». У програмі заходу глядачам був запропонований перегляд художньої кінокартини Джорджа Менделюка та Яна Ігнатовича «Гіркі жнива». У бібліотеці та читальних залах працюють книжкові виставки «Голодомор в мистецтві», «Україна пам’ятає, світ визнає», «Голодомор – чорна сповідь моєї країни». «Нова Доба» про це дізналася в прес-службі УДПУ.

Студенти та викладачі УДПУ вшанували жертв голодоморів

25 листопада в день 85-х роковин страшної трагедії українського народу представники університету взяли участь у загальноміському мітингу біля пам`ятного знака, а студенти української філології побували на загальнонаціональних заходах у Києві, відвідали Національний музей «Меморіал жертв Голодомору» та приєднались до національної хвилини мовчання.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x