Із початку року в області додатково оформили 1 219 працівників

Із початку року в області додатково оформили 1 219 працівників

Результати заходів фіскальної служби в рамках операції «Урожай – 2017» озвучив начальник управління податків і зборів з фізичних осіб Головного управління ДФС у Черкаській області Володимир Жаврід.
Так, за десять місяців документальними перевірками донараховано сільгосппідприємствам 1229,4 гривень платежів: 1131,7 тис. грн податку на доходи фізичних осіб та 70,7 тис. грн військового збору. Крім того відбулось 464 інших заходи (комісії, бесіди, роз’яснення тощо).
У результаті проведених заходів додатково оформлено 1219 найманих працівника, додаткові надходження податку на доходи фізичних осіб склали 2,94 млн грн.
Ще як результат роботи, зросла чисельність працюючих на сільгосппідприємствах, збільшився фонд оплати праці і збільшилась середня заробітна плата по галузі (у вересні склала 6,7 тис. грн). Про це «Нова Доба» дізналася в ГУ ДФС у Черкаській області.

За десять місяців залучено до оподаткування 14 418 одноосібників, які самостійно обробляють земельні ділянки площею понад 2 га та продають надлишки власновирощеної продукції. Уже задекларовано 83,5 млн грн доходів. Також задекларовано у 2017 році 6,1 млн грн 2517 власниками сільськогосподарської техніки (трактори, комбайни, ін.), яка використовується для отримання доходу.
До кінця року очікується надходження 387,5 млн грн ПДФО із оренди паїв, при факті минулого року 322,6 млн грн. Уже за 10 місяців ц.р. сплачено 321 млн грн ПДФО із орендної плати за паї.

Нагадаємо, операція «Урожай» фіскальної служби спрямована на досягнення:
1. Легалізації доходів населення та збільшення надходжень до бюджетів та страхових фондів.
2. Виявлення орних земель, які обробляються без належних документів та сплати податків.
3. Збільшення доходів сільського населення за рахунок підвищення розміру заробітної плати та орендної плати за паї.

Робота ДФС в рамках операції «Урожай» здійснюється за напрямками:
– контроль за виплатою реальної заробітної плати, виявлення та легалізація праці найманих осіб;
– контроль за виплатою орендної плати за паї та сплатою відповідних платежів до бюджету;
– контроль за декларуванням доходів одноосібниками та власниками сільгосптехніки;
– проведення інвентаризації земель сільгосппризначення;
– боротьба із схемами ухилення від оподаткування в сільському господарстві.

Також нагадуємо, що загалом в області з початку року у тому числі в рамках операції «Урожай» за результатами роботи працівників ДФС Черкаської області у складі робочих груп з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення роботодавці додатково уклали майже 8 тис. трудових угод з найманими працівниками.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x