Смілянське лісництво ледве не втратило майже 4 тис га мисливських угідь

Смілянське лісництво ледве не втратило майже 4 тис га мисливських угідь

Одним із питань порядку денного, які розглядалися сьогодні під час 17 сесії Черкаської обласної ради, була передача 3 915 га мисливських угідь державного підприємства «Смілянське лісове господарство» товариству «Мисливський клуб Фазан». Здійснити її депутатам не вдалося. Про це повідомляє власний кореспондент «Нової Доби».

Передача здійснювалася в два етапи: позбавлення права користування одним підприємством і надання тих же прав – іншому. Депутати проголосували за припинення права користуватись мисливськими угіддями «Смілянському лісгоспу». А от передавати угіддя приватному товариству «Мисливський клуб Фазан» депутати не захотіли. Лише після тривалих дискусій народні обранці «переголосували назад» своє попереднє рішення скасувавши щойно проголосоване позбавлення прав користування угіддями Смілянського господарства. Відтак нині понад майже 4 тис га лісових угідь повернулись до попереднього користувача. Але це рішення не остаточне, оскільки вирішено створити спеціальну комісію, яка має ретельно дослідити це питання.

Представник Смілянського господарства своє рішення віддати угіддя приватникам пояснив тим, що держава не в змозі профінансувати належне відновлення тваринного фонду.

Представник ТОВ «Фазан» зауважив, що підприємство займатиметься на територіях збільшенням популяцій плямистого оленя і лані. Також підприємство обіцяло стежити за порядком та відстрілювати скажених лисиць і гризунів.

Найбільш активну позицію в ході обговорення виявили депутат обласної ради від фракції ВО «Свобода» Юрій Ботнар та позафракційний депутат Микола Булатецький. Їх цікавило, чи узгоджені дії обох підприємств із місцевими жителями сіл, що дотичні до вказаних угідь і чи матимуть звичайні люди доступ до лісу після того, як ним почнуть опікуватися приватники.

Також варто зазначити, що одним із питань сесії була передача вказаному приватному підприємству мисливських угідь Черкаського лісгоспу. Але цю пропозицію депутати взагалі не підтримали.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x