На Золотоніщині затримали промисловий баркас із виловленою рибою

На Золотоніщині затримали промисловий баркас із виловленою рибою

27 листопада працівники єгерської служби ТОВ МГ «Коробівське» на території ботанічного заказника місцевого значення «Пташині острови» виявлено громадянина на рибацькому баркасі з мотором, який здійснював промисловий вилов риби. Про це «Нова Доба» дізналася від Держекоінспекції у Черкаській області.

В човні виявлено сітки та рибу виду: щука – 109 шт., чорнуха – 117 шт., линок – 4 шт., окунь – 9 шт. та карась – 16 шт.

На місце події викликано слідчу групу Золотоніського відділу ГУНП у Черкаській області та працівників Державної екологічної інспекції у Черкаській області.

На порушника складено адміністративний протокол за ст. 91 КУпАП (Порушення правил охорони та використання територій та обєктів природно-заповідного фонду).

Природні ресурси та знаряддя лову (сітка, човен та мотор) вилучені працівниками поліції. Тривають слідчі дії.

Відповідно до Положення про даний заказник, промисловий вилов риби на даній території заборонено.

Довідково: Пташині острови — ботанічний заказник місцевого значення в Золотоніському районі Черкаської області. Заказник розташовано на Кременчуцькому водосховищі в межах Дмитрівської, Домантівської та Коробівської сільських рад.

Як об\’єкт природно-заповідного фонду створено рішенням Черкаської обласної ради від 28.08.2009 р. № 28-8/V на площі 7500 га. Рішенням облради від 16.10.2012 р. № 17-5/VI площу заказника було розширено до 9654,36 га.

У природному вигляді збереглася екосистема заплав. Тут трапляються рідкісні види рослин, занесені до Червоної книги України (водяний горіх, сальвінія плаваюча та ін.).

Мілководна акваторія заказника поблизу сіл Дмитрівка та Домантове є цінним нерестовищем, яке має важливе значення для відтворення рибних запасів. Місцева іхтіофауна представлена близько 30 видами риб із 8 родин, більше 10 з яких мають промислове значення (лящ, короп звичайний, судак звичайний, карась сріблястий, щука звичайна, чехоня, плітка звичайна, окунь звичайний, товстолобик білий).

Заказник також є важливим місцем для розмноження водно-болотних птахів.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x