«Славутич» – у півфіналі Кубка України

«Славутич» – у півфіналі Кубка України

Футболісти «Славутича» у серії пенальті здолали «Ниву» і вийшли у півфіналі Кубка України. Про це «Нова Доба» дізналася на сайті «Черкаський спорт».

«Славутич» – «Нива» 1:1 (4 : 3, пенальті)

Історичний кубковий матч зібрав на \”Центральному стадіоні\” напевно рекордну кількість уболівальників. Вільних місць на стадіоні не було – всі хотіли побачити гру оновленого \”Славутича\”. І вже на 11-ій хвилині черкаські футболісти потішили глядачів. Після кількох не поганих моментів підопічні Бакалова повели в рахунку. Новачок черкасців, Володимир Шопін, якісно виконав корнер у центр карного майданчика, де вище всіх стрибнув Олег Тарасенко й відкрив рахунок у зустрічі.

Після цього черкасці ще кілька хвилин провели в атаці, але далі команда зменшила оберти. З плином часу футболісти \”Ниви\” вирівняли гру й до кінця тайму вже вони володіли ініціативою. Так, на 37-ій хвилині Загинайлов завдав чудового удару з далеку, але на місці був Мирний. До речі, новий кіпер \”Славутича\” провів досить потужний матч.

По-перерві Юрій Бакалов змінив Романа Дацюка, який зовсім не вразив у першому таймі, на ще одного новачка, Батальського, котрий встиг пограти як на вістрі атаки, так і зміщувався на фланг. Власне Батальський також мав момент – після подачі того ж таки Шопіна, але не влучив у ворота. Втім гостям потрібно було відігруватися й вони робили максимум зусиль для цього. Натомість черкаські футболісти подекуди не могли зв’язати бодай кілька комбінацій. Наприкінці матчу невтомного Шопіна замінив Олександр Лобов, який мав всі шанси стати героєм зустрічі. Проте свої моменти Сашко не використав: одного разу він разом з Батальським створив гол, проте арбітр його не зарахував, іншого – виходив віч-на-віч з воротарем суперника, але завозився з м’ячем.

Натомість гості вже в компенсовані хвилини використали свій момент, який вартував черкасцям перемоги в основний час. Олександр Семенюк дальнім ударом зльоту спрямував м’яча у правий верхній кут воріт. 1 : 1, навіть Мирний у цій ситуації був безсилим.

Таким чином, «Славутич» втратив перемогу на останніх секундах. У додатковий час команди збавили темп, проте у ці хвилини все-таки черкасці мали перемагати. Дальнього удару поруч зі штангою завдавав Сергій Чеботарьов. Вкотре свій шанс не використав Лобов, який ударом головою влучив у воротаря. Тому доля матчу вирішувалася у серії пенальті.

Хвилювання цього моменту пройшло повз більшість пенальтистів. Гравці обох команд один за одним реалізовували свої удари. За рахунку 4 : 3, на користь «Славутича» пенальті не реалізував Семенюк. Після нього вирішальний пенальті пішов пробивати капітан, Вадим Гонщик. Але зі своїми нервами Гонщик не впорався. Втім у наступному моменті свій удар не влучив Мельник. 4 : 3, «Славутич» виходить до півфіналу національного кубка! Радість такого моменту сколихнула весь стадіон, вболівальники відразу хлинули на поле, дякуючи футболістам та проводжаючи їх аж до роздягалень.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x