Тальнівських школярів навчали і розважали рятувальники

Тальнівських школярів навчали і розважали рятувальники

29 листопада рятувальники провели громадську акцію «Запобігти. Врятувати. Допомогти» місцем якої цього разу стала Тальнівська ЗОШ №2. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Управління ДСНС у Черкаській області.

Під час заходу усі охочі могли відчути себе в ролі рятувальника. Одягаючи захисний одяг пожежника, оглядаючи спорядження та обладнання, вправляючись з аварійно-рятувальним спорядженням, діти уявляли себе справжніми рятувальниками, які завжди готові прийти на допомогу.

З великим захопленням спостерігали діти за поданням ствола від пожежного автомобіля, як це роблять рятувальники в реальних умовах під час гасіння пожеж. Мали нагоду попрацювати із стволом і юні рятувальники, коли їм запропонували струменем води вразити мішень умовної пожежі, але для цього їм знадобилася допомога професіоналів, бо самостійно втримати у дитячих руках пожежний ствол, з якого нього під тиском виривається вода, надзвичайно складно.

Вогнеборці також приділили увагу тому, аби навчити дітей основним правилам безпечної життєдіяльності, попередити нещасні випадки в повсякденному житті та в побуті. Учням нагадали, як правильно поводитись з газовими та електроприладами, щоб не трапилось біди.

Громадська акція у шкільному закладі традиційно минула весело та радісно, а діти не лише ближче познайомились із нелегкою роботою пожежно-рятувальних підрозділів, побачили їхнє оснащення і обладнання, а й дізналися нескладні, проте життєво необхідні правила безпеки життєдіяльності.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x