На Черкаському шовковому комбінаті виготовляють понад 70 артикулів тканин

На Черкаському шовковому комбінаті виготовляють понад 70 артикулів тканин

На ПрАТ «Черкаський шовковий комбінат» працює 530 осіб, нині є понад 20 вакантних місць. 8 грудня цього року підприємство відзначатиме 50-річчя. Повідомляє власний кореспондент «Нової Доби».

На сьогодні комбінат модернізується, там встановлюють сучасне, високотехнологічне й енергоефективне обладнання. Модернізацію проводять за власні кошти. Це дозволяє випускати ті тканини, які необхідні нашій державі й які зможуть конкурувати по ціні та якості. Споживачами продукції є швейні підприємства, що виготовляють одяг для всіх силових структур, і пересічні покупці.
− На сьогодні ми випускаємо значну кількість тканин: для пошиття одягу спецпризначення, для гардин, бязева група тканин і багато іншого. Сировинної бази на Україні немає, отож бавовну й поліефірну сировину отримуємо лише через імпорт із Узбекистану, Туркменістану, Середньої Азії, Молдови, Білорусі, − розповідає Ніла Мицик, голова правління та директор ПрАТ «ЧШК». − Усього 17 % наших тканин можна побачити за кордоном. На сьогодні ми ведемо пошук своєї ніші, щоб тканини направити до Європи, зразки наших тканин є в деяких країнах. Цікавилися нашою тканиною, саме жакардовим малюнком поляки для італійської армії. Зразки ми передали, чекаємо результатів.
Виробництво тканин складається із декількох етапів. Спочатку іде підготовка сировини до ткацтва, далі на верстатах тчеться сурова тканина, а далі − тканину фарбують, оздоблюють чи набивають, тобто наноситься малюнок. Нині на комбінаті виробляють понад 70 артикулів тканин.
Середня заробітна плата на підприємстві в межах 7 тисяч гривень, та є і висококваліфіковані спеціалісти, які отримують понад 10, а то й 15 тисяч.

На Черкаському шовковому комбінаті виготовляють понад 70 артикулів тканин

Для працівників на виробництві створено всі умови: є де пообідати, у спеціальних кімнатах встановлені холодильники, мікрохвильові печі, по закінченні робочої зміни можна прийняти душ. Також усі працівники офіційно працевлаштовані, мають повний соціальний пакет, отримують путівки на відпочинок із доплатою 30 %. Крім того, неодруженим працівникам можуть запропонувати ліжкомісця, сімейних же – ставлять на чергу й надають кімнати в гуртожитках.
Черкаський міський центр зайнятості співпрацює з підприємство понад 17 років. Із початку співпраці центр зайнятості укомплектував майже 600 вакансій підприємства. До слова, на комбінат працевлаштовують не лише жителі регіону, але й внутрішньо-переміщені особи. Так, протягом 2016 року на комнінаті роботу отримали 3 особи, які переїхали на Черкащину.

Фото – тут

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x