Чому сіпається око?

Чому сіпається око?

Нервовий тик очей – це неконтрольовані та повторювані спазми. Вони виникають у м’язах повік. Тик може тривати від кількох секунд до однієї-двох хвилин або періодично виникати протягом кількох днів. У більшості випадків такий тик стається лише в нижній повіці. Іноді верхня повіка також може скорочуватися, що спричиняє відповідний дискомфорт.

Зазвичай появу тику пов’язують із втомою та стресом, хоча нерідко він може свідчити про іншу проблему. Якщо цей симптом не минає тривалий час, слід звернутися до оптометриста.
1. Стрес
Стрес – це одна з найчастіших причин нервового тику очей. Саме тому важливо відмежуватися від зайвих переживань, щоб позбутися цієї проблеми. Вмійте розслаблятися та добре спати. Навчіться керувати своїми емоціями, і це допоможе запобігти багатьом розладам.
2. Нестача сну
Нестача сну не менш небезпечна, ніж стрес. Ці два чинники однаково можуть спричиняти нервовий тик очей. Утім поганого сну достатньо, щоб спричинити тик повік. Щоб позбутися тику, потрібно виділити хоча б півгодини для відпочинку вдень та подбати про повноцінний сон уночі. Рекомендовано спати 8 годин без перерв.
3. Сухі очі
Досить часто нервовий тик виникає через сухість очей. Це поширена проблема серед людей, які проводять багато часу перед екраном комп’ютера або носять контактні лінзи. Якщо ви страждаєте на сухість очей або нервовий тик, є одне рішення. Потрібно використовувати зволожувальні або спеціальні краплі, щоб полегшити проблему.
4. Утома очей
Якщо ви відчуваєте, що очі втомлюються, можливо, потрібно змінити окуляри. Навіть незначні проблеми із зором мають наслідки. Очам доводиться працювати в посиленому режимі, тож виникають розлади. Як наслідок, людина може почати страждати на нервовий тик очей.
Якщо вам здається, що це про вас, не відкладайте надовго візит до окуліста. Крім того, надмірне використання електронних екранів також може спричиняти напруженість очей. Намагайтеся застосовувати правило 20 хвилин. Тобто кожні 20 хвилин відводьте очі від екрана та дозволяйте їм відпочити.
5. Забагато кофеїну
Якщо ви споживаєте забагато кофеїну, це також може спричиняти проблеми, пов’язані з тиком очей. Спробуйте пити менше кави або вживайте каву без кофеїну.
6. Алкоголь
Так само, як і з кавою, надмірне споживання алкоголю може спричиняти нервовий тик очей. Якщо вилучити алкоголь зі свого раціону, ви помітите покращення.
7. Неправильне харчування
Неповноцінний раціон може почати спричиняти проблеми, пов’язані з очним тиком. Так, дефіцит певних поживних речовин (як-от магнію) іноді призводить до очного тику.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x