На початок тижня в області прогнозують похолодання

На початок тижня в області прогнозують похолодання

Як повідомляє начальник Черкаського гідрометцентру Віталій Постригань, за погодними умовами Україна поділилася на дві частини: теплу з дощами на сході та холодну зі снігом на заході. Черкащина отримала тепло до 4..9º та дощі, кількістю 30−50 мм, що відповідає 60−100 % місячної норми. І добре, що це не сніг. Як би ця кількість опадів випала у вигляді снігу, то в області був колапс.

Дощі на позитивному фоні температур сприяли поповненню вологозапасів грунту та води у річках. При проходженні атмосферного фронту посилення вітру до штормових значень відмічалося лише місцями (Чигирин – 15 м/с).
За прогнозом синоптиків, південні циклони з сильними опадами вже покидають наш регіон. Із початку нового тижня в тиловій частині улоговини циклону з півночі розпочнеться поступове похолодання, яке досягне до середини тижня 4−6º морозу. При цьому очікується слабкий сніг і утворення невеликого снігового покриву. У другій половині тижня, з наближенням нового атлантичного циклону із заходу, знову потепліє до +5−+7º, пройдуть дощі. Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаському обласному центрі з гідрометеорології.

Тобто в цьому році справжня зима явно запізнюється і чекати її у перші 20 днів грудня не варто.
Проте, нагадуємо, часті переходи температури через 0º, опади, переважно у рідкій фазі, можуть викликати утворення туманів, ожеледі та ожеледиці на дорогах, що ускладнюватиме роботу транспорту, об’єктів енергетики, погіршуватиме самопочуття людей. Тому будьте готові до погодних негараздів, щоб зменшити їх негативний вплив.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x