У Чорнобаї відзначили Міжнародний день людей із інвалідністю

У Чорнобаї відзначили Міжнародний день людей із інвалідністю

1 грудня в Чорнобаї відбулися заходи для людей з обмеженими можливостями.

Дитячий фестиваль «Повір у себе»

У фойє селищного кінотеатру працівники районного Центру дитячої та юнацької творчості провели конкурсно-розважальну програму для дітей з особливими потребами.
Фестиваль «Повір у себе», що традиційно проводиться за підтримки відділу освіти Чорнобаївської РДА, Управління з питань праці і соціального захисту населення, районної організації Товариства Червоного Хреста, зібрав за солодким столом понад 45 учасників.
Для діток провели веселі ігри та конкурси. Малеча продемонструвала власні таланти й ерудицію, за що отримала святкові дарунки та іграшки, зібрані школярами під час загальнорайонної акції «Іграшка для друга».

У Чорнобаї відзначили Міжнародний день людей із інвалідністю

Засідання клубу молодих інвалідів «Життя в радість»

У Чорнобаївському районному Центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді відбулося засідання клубу молодих інвалідів (до 45 років) «Надія».
Директор Центру Інна Шпак провела тематичну зустріч «Життя в радість». Учасники засідання поділилися проблемами, розповіли про захоплення, виготовили передноворічну «Ялинку бажань».
Присутній на зустрічі Валерій Сліпенко із Скородистика продемонстрував власні картини, кожна з яких − відображення емоцій, які переповнюють художника, та його сприйняття світу навколо. Валерій півтора роки боровся за цілісність рідної держави у зоні АТО, а тепер вимушений боротися з недугою. Сліпнути почав, коли воював, проте мав надію вилікуватися після демобілізації. Натомість, проблема виявилася серйознішою Після обстеження у бійця виявили пухлину, він потребує оперативного втручання і тривалого лікування. Та Валерій не здається, продовжує боротися. Він – оптиміст і в будь-яких ситуаціях намагається знайти щось хороше для себе.
Якщо ви бажаєте допомогти талановитому атовцю, зверніться в РЦССДМ (приміщення Чорнобаївської райдержадміністрації, кабінет 122, тел.: (04739) 2-39-74).

У Чорнобаї відзначили Міжнародний день людей із інвалідністю

Спартакіада інвалідів

В приміщенні районного будинку культури сектором у справах сім’ї, молоді та спорту Чорнобаївської РДА і працівниками районного фізкультурно-оздоровчого клубу проведено Спартакіаду серед інвалідів.

У Чорнобаї відзначили Міжнародний день людей із інвалідністю

Змагання пройшли в дружній атмосфері, учасники поспілкувалися та повправлялися у трьох видах спорту.
Переможцем у дартці та армрестлінгу став Антон Дзюба із Малої Бурімки. У шашках першість виборов Андрій Сіньківський із Ревбинець.

У Чорнобаї відзначили Міжнародний день людей із інвалідністю

«Картопляні посиденьки» у бібліотеці

У читальному залі Чорнобаївської районної бібліотеки пройшло спільне засідання клубів ветеранів праці селища «Зустріч» та обдарованих жінок-інвалідів «Розрада».
Привітні і креативні працівники бібліотеки запросили гостей на «Картопляні посиденьки». Віртуальна мандрівка по історії картоплі в світі поєдналась із поетичною «Одою картоплі» селищної поетеси Віри Тараненко, музичним дарунком Олега Шепеля та виставкою картопляних страв, де навіть порося виявилося із картоплі.
Кулінарне шоу ведучі дотепно приправили гумором та різноманітними конкурсами. Прекрасний подарунок − вишивку «Розрада» та смачний пиріг бібліотекарям і гостям презентувала молода майстриня Наталія Ляпкало з Придніпровського.
За чаєм зі смаколиками присутні поспілкувалися та щиро подякували бібліотекарям, які всю свою душу і неперевершені таланти вкладають у проведення подібних заходів.

Інна Чмихало

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x