На Черкащині про підозру повідомили арбітражному керуючому, який вимагав хабара

На Черкащині про підозру повідомили арбітражному керуючому, який вимагав хабара

Слідчий відділ прокуратури Черкаської області повідомив одному з арбітражних керуючих області про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 368-4 (одержання особою, яка проводить професійну діяльність, пов’язану з наданням публічних послуг, неправомірної вигоди для себе за вчинення дій з використанням наданих їй повноважень в інтересах того, хто надає таку вигоду, поєднане з вимаганням неправомірної вигоди) Кримінального кодексу України. Про це «Нова Доба» дізналася від Черкаської обласної прокуратури.

У ході досудового розслідування встановлено, що підозрюваний після призначення ліквідатором приватного підприємства, з метою власного збагачення, використовуючи надані йому повноваження, всупереч ст. 115 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», вимагав та отримав грошові кошти в сумі 50 тис. грн. за сприяння в ліквідації вказаного підприємства в найкоротші строки.

Незаконну діяльність арбітражного керуючого викрито працівниками Управління захисту економіки в Черкаській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України спільно з працівниками прокуратури Черкаської області.

На цей час підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту, проводяться необхідні необхідні слідчі та процесуальні дії, спрямовані на повне, всебічне та неупереджене з’ясування всіх обставин злочину та прийняття кінцевого процесуального рішення відповідно до вимог кримінального процесуального законодавства.

Довідково: за вчинене особі загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 4 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x