Валентина Коваленко пройде люстрацію

Валентина Коваленко пройде люстрацію

Про це повідомив Черкаський громадський люстраційний комітет на своїй сторінці у ФБ 25 березня.
«Сьогодні члени Комітету провели зустріч з Головою обласної ради Валентиною Коваленко. Отримали розуміння і підтримку своєї ініціативи, що незабаром вона обіцяла засвідчити на сайті облради. Валентина Михайлівна погодилася заповнити Люстраційне свідчення, яке ми опублікуємо, щойно отримаємо. Нижче приводимо текст нашого звернення:
«Шановна Валентино Михайлівно!
Україна проходить свій шлях самоочищення, усвідомлення помилок та планування майбутнього. Протистояння між владою та народом, яке було жорстоким і кривавим, завершилося усуненням корумпованого президента Януковича, але країна потребує справжнього оновлення влади, дієвих реформ та справедливості.
Громадянське суспільство ще тільки формує критерії для оновлення державного апарату, які мають знайти відображення у конкретних законодавчих актах. Але, ми впевнені, що час моральної відповідальності вже настав. Тому ми, представники різних секторів суспільного життя Черкащини, які об’єднались в Черкаський громадський люстраційний комітет, і добровільно взяли на себе обов’язок сприяти очищенню усіх гілок влади в країні від не доброчесних осіб, звертаємося до Вас, як до новообраної голови Черкаської обласної ради із наступними пропозиціями:
1. Подати особистий приклад усім державним службовцям та майбутнім претендентам на будь-які керівні посади в області та пройти розроблену нами процедуру громадської люстрації, заповнивши Люстраційне свідчення.
2. В процесі підготовки рішень про призначення керівників галузевих управлінь, відділів Черкаської обласної державної адміністрації, керівників районних державних адміністрацій, комунальних установ, підприємтв та закладів, в обов’язковому порядку керуватися ст. 4 Закону України «Про державну службу», яка зазначає, що «право на державну службу мають громадяни… які пройшли у встановленому порядку конкурсний відбір». Порядок проведення конкурсу на заміщення вакантних посад державних службовців затверджений постановою КМУ № 169 від 15 лютого 2002 р.
3. Сприяти максимальній прозорості кадрових рішень, зокрема і створенню таких процедур проведення конкурсів на заміщення вакантних посад, які дозволяли б громадськості ознайомитися з умовами конкурсу, складом конкурсних комісій, кандидатами на посаду, їхніми біографіями та деклараціями про доходи. Конкурсна документація має розміщуватися на офіційних сайтах Черкаської обласної ради та Черкаської обласної державної адміністрації. Пропонуємо також долучити до переліку необхідних для конкурсантів документів Люстраційне свідчення. Дуже важливо, на нашу думку, забезпечити можливість брати участь у складі конкурсних комісій представникам громадських організацій та ЗМІ.
Сподіваємося на ваше розуміння та підтримку нашої громадської роботи. Ми працюємо, щоб оновлена Україна була гідною ціни, яку сплатили за її свободу.
Члени Черкаського громадського люстраційного комітету:
Феофілова Вікторія, Рекун Анатолій, Латишев Віталій, Колісник Оксана, Михлик Максим, Харченко Анна, Макуха Микола, Ридванецька Наталія, Чернявський Валентин, Майоров Данило, Деряженко Ірина, Обідзінський Назар, Юріна-Вернидуб Наталія.
25 березня 2014 року»

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x