Рятувальники закликають бути обережними з вогнем і електроприладами

Рятувальники закликають бути обережними з вогнем і електроприладами

Усього з початку зими на території області виникло 9 пожеж, з них 4 – у житловому секторі, під час яких врятовано 1 особу. Так лише за останню добу рятувальники виїхали на виклики громадян за сигналом «Тривога» 6 разів. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Управління ДСНС у Черкаській області.

Основними причинами загорань у помешканнях, і, як наслідок, загибелі людей, є недбалість господарів, нехтування відомими з дитинства правилами пожежної безпеки: необережне поводження з вогнем та нагрівальними електроприладами, перевантаження або несправність електромережі. Окремо слід виділити причину – паління у ліжку в нетверезому стані.

Так, 4 грудня о 08:40 в селі Драбівка Корсунь-Шевченківського району виникла пожежа в кімнаті житлового будинку на вулиці Федора Рацюка. На ліквідацію пожежі оперативно прибули рятувальники 11-ї Державної пожежно-рятувальної частини, які впродовж години приборкали вогонь. Через сильне задимлення приміщення бійці ДСНС змушені були працювати в апаратах для захисту органів дихання. Під час гасіння пожежі вогнеборці в складі ланки газодимозахисників вивели у безпечне місце 50-річного господаря та передали до рук лікарів. У результаті пожежі вогнем знищено диван, телевізор та речі домашнього вжитку. Причиною пожежі стала необережність під час паління

Шановні громадяни! Дбайте про належний протипожежний стан власних помешкань та дотримуйтеся правил пожежної безпеки в побуті, адже загрозу завжди краще попередити, ніж мати справу з її наслідками. Зокрема:

– не паліть у ліжку;
– слідкуйте за станом та справністю електромережі;
– якщо виходите із приміщень, не залишайте увімкненими телевізори, праски, тощо;
– не залишайте малолітніх дітей без нагляду, та не дозволяйте їм бавитися сірниками;
– намагайтеся уникати перевантаження електричних мереж, не вмикайте одночасно побутові електроспоживачі великої потужності.
– подбайте про захист помешкання від грозових розрядів, адже блискавки нерідко можуть стати причиною займання;
– при виникненні пожежі негайно викликайте вогнеборців за номером 101, адже кожна хвилина у цій ситуації має вирішальне значення!

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x