Геннадій Бобов подав законопроект, що встановлює відповідальність за порушення в галузі бджільництва

Геннадій Бобов подав законопроект, що встановлює відповідальність за порушення в галузі бджільництва

Про це народний депутат написав на своїй сторінці в соціальній мережі «Фейсбук».

«Подав законопроект, який встановить дійсно справедливу відповідальність за порушення законодавства в галузі бджільництва.
На сьогоднішній день пасічники України зіткнулися із серйозною проблемою – масовою загибеллю бджіл внаслідок широкого використання в сільському господарстві отрутохімікатів і умисного нехтування деякими аграріями вимог законодавства України. За словами експертів від отруєння бджіл щороку гине від 3 до 8 тисяч бджолосімей.
Люди звертаються до правоохоронців, стукають в усі двері, ЗМІ постійно тримають руку на пульсі цієї проблеми. Але ліберальне законодавство провокує все нові й нові злочини аграріїв. Тож кожного року проблема масового мору бджіл в аграрних регіонах виникає з новою силою.
Для багатьох людей власна невелика пасіка є єдиними джерелом доходу сім’ї в нинішні складні часи. До мене як до народного депутата з цією проблемою неодноразово зверталися пасічники. Спільно з ними було вирішено зробити перший крок – встановити новий рівень відповідальності.
Тож ми пропонуємо за неповідомлення (приховування) або надання неправдивої інформації про виникнення загрози бджолам при застосуванні засобів захисту рослин, встановити штраф від трьох до п’яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (51000 грн – 85 000 грн) та позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до семи років, або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк.
В той самий час за порушення технології вирощування рослин сільськогосподарського та іншого призначення, що призвело до погіршення умов у ареалах розселення бджіл, карається штрафом від двох до трьох тисяч (34 000 грн – 51 000 грн) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до п’яти років, або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк.
Проблему треба вирішувати. Це мають бути комплексні дії. Однак, перший крок вже зроблено», − йдеться у дописі.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x