На Смілянщині затримали посадовця-хабарника

На Смілянщині затримали посадовця-хабарника

Працівниками управління державної служби боротьби з економічною злочинністю УМВС України в Черкаській області викрито злочинну діяльність селищного голови одного із районів області. Свої послуги посадовець оцінив у 16 тисяч гривень
Про це «Новій Добі» повідомили в прес-службі СЗГ УМВС України в Черкаській області.

Як з’ясували правоохоронці, посадовець, діючи умисно, з корисливих мотивів, вимагав та в подальшому прийняв від підприємця обіцянку про надання йому неправомірної вигоди у сумі 16 000 гривень за сприяння в розгляді питання щодо надання в оренду земельної ділянки.
Для документування злочинної діяльності селищного голови працівниками міліції отримали всі необхідні дозволи та ухвали. В подальшому оперативниками було задокументовано розмови голови з підприємцем, в яких була підтверджена домовленість про надання коштів за сприяння у вирішенні питання та спосіб передачі грошей, які мала забрати довірена особа.

Після отримання необхідної доказової бази посадовцю було оголошено підозру в скоєнні злочину передбаченого ч. 1 ст. 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою), що караються штрафом від семисот п’ятдесяти до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк від одного до двох років. Зараз вирішується питання про обрання міри запобіжного заходу. Триває слідство.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x