Черкаським школярам поліцейські розповіли про права людини

Черкаським школярам поліцейські розповіли про права людини

У рамках Всеукраїнського тижня права, який триває на території України з 04 по 10 грудня 2017 року, поліцейські ювенальної превенції Черкаського відділу відвідали школярів із пізнавальним уроком на тему «Права людини». Про це «Нова Доба» дізналася від ГУ НП у Черкаській області.

Лейтенант поліції Вікторія Манько провела урок на тему «Права людини» для учнів 9-х класів Черкаської загальноосвітньої школи № 5. Розповіла про Загальну декларацію прав людини, а також про гарантовані Конституцією України права та обов’язки. Поспілкувалась із підлітками на теми недопущення вживання алкоголю та тютюну.

Під час бесід учням прочитали лекцію на тему: «Адміністративна та кримінальна відповідальність дітей». Правоохоронець ознайомила їх з основами чинного законодавства, Конвенцією про права дитини, розповіла про права та обов’язки, види правопорушень та відповідальність за їх вчинення. Роз’яснила, яких елементарних правил поведінки слід дотримуватися, щоб не стати жертвою злочинів та правопорушень.

Діти задавали питання, які їх цікавили, та отримували кваліфіковані відповіді. Подібні лекції та зустрічі зі школярами відбудуться і в інших навчальних закладах Черкаської області.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x