В ОДА вручили нагороди волонтерам

В ОДА вручили нагороди волонтерам

Вони – опора і підтримка України. Бо прикладають максимум зусиль, аби допомогти нашим військовим на передовій. Сьогодні в ОДА ще зо два десятки волонтерів отримали Подяки обласної адміністрації, а також кілька – від міжнародної неурядової організації «Stabilization support servicez». Цю зустріч ініціювала громадська організація «Центр допомоги армії» в особі її керівниці Оксани Циганок спільно з обласною владою. Про це «Нова Доба» дізналася в прес-службі ЧОДА.

– Хтось воює, хтось відвозить гуманітарну допомогу, а хтось її створює власноруч, – сказала Оксана Циганок. – У цьому ми єдині. І я вдячна кожному, хто усіляко підтримує наших бійців.
Перший заступник голови ОДА Віталій Коваль розповів про те, що цієї ночі повернувся зі Сходу, куди вкотре відвозив зі своїми колегами й товаришами допомогу. І вкотре переконався, що всі спільно роблять дуже потрібну справу:
– Зараз боєздатність наших збройних сил неабияк удосконалює держава. Водночас хлопці, як і раніше, потребують уваги і підтримки безпосередньо тих, за кого там стоять. Ось учора, окрім власне харчів та побутових речей, відвезли хлопцям плетені руками черкаської малечі янголятка. Так от хлопці плакали, прикладаючи їх до грудей. Чув і від бійців окремих батальйонів та бригад, і від командирів, що черкащани постійно до них приїздять і не забувають. Бо насправді українська нація єдина, і готова допомагати, коли виникає потреба.

Волонтерка Зоя Максимчук каже: душа болить за наших бійців, і стояти осторонь не можливо.
– Сонце, сніг чи дощ, а наші сини, брати, чоловіки за будь-яких умов, боронять кордони країни. Ми навіть не запитуємо зайвого у волонтерів, які просять про якісь потреби бійців, плануючи їхати на Схід. І щиро радіємо, коли просять цвяхи, сокири… Розуміємо: значить наші пішли уперед, наближаючись до перемоги.
Волонтер Олександр Згіблов теж розповів про своїх трудівниць, дівчат, які постійно плетуть сітки, і про те, що спочатку було не просто, адже треба було знаходити десятки і сотні кілограмів тканини для плетіння. Поступово ж налагодили цю справу. За його словами, вже менше доводиться відвозити й буржуйок, а це означає, що бійці ними більш-менш забезпечені.
Нагадаємо, 5 грудня відзначали Міжнародний день волонтера.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x