На Уманщині відпрацьовували дії на випадок пожежі у військовій частині

На Уманщині відпрацьовували дії на випадок пожежі у військовій частині

7 грудня на території Уманського району пройшли навчання, метою яких було перевірити дії місцевих органів влади та сил цивільного захисту в місті Умань та районі на випадок виникнення надзвичайної ситуації на території однієї з військових частин Збройних сил України. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Управління ДСНС у Черкаській області.

Необхідність проведення таких навчань обумовлена останніми подіями на військових об’єктах, що змусили не лише використовувати значні ресурси різноманітних служб, а й проводити з населенням масові евакуаційні заходи.

На Уманщині відпрацьовували дії на випадок пожежі у військовій частині

Згідно легенди, внаслідок пожежі, що сталася на території військового підрозділу поблизу населеного пункту Паланка Уманського району, відбулося поширення вогню на боєприпаси, що зберігалися на відкритому майданчику. Внаслідок детонації та подальшого наростання інтенсивності вибухів, та розльоту боєприпасів на відстань у 10 кілометрів, виникла необхідність проведення термінової евакуації населення із зони можливого ураження.

Відповідно до нормативних документів, реалізація таких заходів передбачає оповіщення керівного складу міста Умань та Уманського району, а також інформування населення про надзвичайну ситуацію і проведення комплексу заходів спрямованих на проведення евакуації населення.

Було також практично відпрацьовано порядок проведення евакуації населення і організації роботи, як евакуаційного, так і приймального пункту евакуації, який було розгорнутого вже в іншому населеному пункті, відпрацьовано заходи щодо підтримки нормальних умов життєдіяльності у місцях тимчасового розміщення евакуйованого населення. Відпрацьовані питання евакуаціії людей з обмеженими можливостями.

– Відпрацювали питання, від яких напряму залежить безпека громадян. Це і оповіщення та евакуації населення, і організація оперативного реагування у разі виникнення можливої надзвичайної ситуації, і своєчасне надання першої медичної допомоги постраждалим, і інші питання, які вкрай важливі для життєзабезпечення людей, — зазначив керівник навчання, директор департаменту цивільного захисту ДСНС, Михайло Маюров.

У свою чергу заступник Голови Черкаської обласної адміністрації Костянтин Омаргалієв підкреслив, що такі навчання дають змогу не лише оцінити рівень підготовки всіх спеціалізованих служб цивільного захисту регіону, а й ще раз відпрацювати дії в умовах різноманітних надзвичайних ситуацій, які можуть статися на території області.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x