У Черкасах святкували «Чудасію на Андрія»

У Черкасах святкували «Чудасію на Андрія»

9 грудня Спілка майстрів сучасного мистецтва та народного промислу «Творчий Коловрат» разом із дитячою громадською організацією «Країна дитинства» перетворили на суцільні фотозони в українському етностилі кінотеатр «Україна». Тут святкували «Чудасію на Андрія».

Про це інформують у департаменті освіти та гуманітарної політики.

На всіх відвідувачів свята чекала насичена розважально-пізнавальна програма, театральне дійство та показ моделей стилізованого одягу, конкурс віночків та національних костюмів, безліч цікавих майстер-класів. Тим часом усі гості могли скуштувати національні страви. Малеча захоплено переглядала цікавий сучасний мультфільм. Для прикладу, навколо майстер-класу з одягання хустки зібралася ціла черга.

– Прикрашала жінок, які прийшли до нас на свято, – говорить Олена Афанасенко. – Так приємно було бачити, як вони тішились хусткам і особливо наміткам, які зараз є цілковитою екзотикою, а колись їх носили і у нас. Немає жінки, якій би не личила хустка!

У Черкасах святкували «Чудасію на Андрія»

Завітав на свято і міський голова Черкас Анатолій Бондаренко. Він привітав усіх присутніх із початком зимових свят та побажав черкасцям миру та добра.

Кожен, хто побував тут на святі «Чудасія на Андрія», зміг не лише весело провести час, а й дізнатися багато чого нового з українських традицій.

– Сучасна інтерпретація народних традицій зробило свято унікальним, – говорить директор департаменту освіти та гуманітарної політики Ігор Волошин. – Все це дало можливість відчути багатогранність нашої культури. Всі учасники і гості заходу стали однією великою та дружною родиною.

Приємні враження та емоції, повага до традицій та піднесений настрій панували тут. Не обійшлося і без традиційного дійства – кусання калити!

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x