Шполянський «Еліт» привіз нагороди Всеукраїнського танцювального чемпіонату

Шполянський «Еліт» привіз нагороди Всеукраїнського танцювального чемпіонату

9 грудня у місті Київ пройшов відбірковий тур Всеукраїнського чемпіонату з хореографічного мистецтва «Art Dance 2018». У ньому взяли участь більше п’яти тисяч учасників з різних куточків України. Суддівську колегію представляли зіркові судді, які і цього разу відзначили переможними винагородами танцювальний колектив «Еліт» зі Шполи. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Шполянської міської ради.

Як запевняють організатори чемпіонату, у них немає стильових обмежень і вони цінують талант кожного колективу. До складу високоповажного журі ввійшли: Олена Шоптенко, фіналістка танцювального, телевізійного шоу «Танці з зірками», Степан Місюрка, відомий хореограф, партнер Наталії Могилевської в проекті «Танці з зірками», а також Ігор Кузьменко та Євгеній Кот.

Показати свій талант та з надією вибороти переможні місця, суботнього ранку на чолі із керівником студії танцю «Еліт» Лесею Осадчук зі Шполи вирушили 80 учасниць колективу. Як повідомила наставниця «Еліт», участь у проекті брали представники трьох вікових груп. У категорії «міні» змагались найменші танцівниці колективу віком від 4 до 6 років з танцем «Мисливці за привидами», категорію «кідз» представляла середня група 7-10 років з танцем «Хаус як треба», і найстарші «елітівці» в категорії «юніор» віком від 13 до 17 років.

Шполянський «Еліт» привіз нагороди Всеукраїнського танцювального чемпіонату

– Мої наймолодші танцівниці вперше виступили на конкурсі Всеукраїнського рівня. Дівчатка зробили свої невеликі, але впевнені кроки на велику сцену масштабного проекту. І в результаті отримали свою першу винагороду – «бронзу» у віковій категорії «міні»!, – зазначає Леся Осадчук.

А от найстаршим танцюристкам цього разу було складніше, адже на початку 2017 року шполянки змагались у ІV відбірковому турі «Art Dance 2017» і привезли додому кубок «Золотого чемпіона», призовий фонд якого становив 10 тис. грн. Каріна Каландирець, вихованка студії «Еліт» з десятирічним стажем зазначила: аби втриматися та тому ж рівні довелося значно більше попрацювати.

– Ми дуже хвилювались перед поїздкою, частіше тренувались, часом навіть з емоціями. Але врешті решт, коли приїхали до Києва, зібралися і показали всю свою майстерність на великій сцені, – поділилась враженнями танцівниця «Еліт».

Тож, за підсумками конкурсного проекту «Art Dance 2018», члени журі у відбірковому турі на призовий фонд 100 тис. грн. знову високо оцінили виступи шполянок. Зокрема, кубок «Золотого чемпіона» з призовим фондом 10 тис. грн. отримали дівчата середньої вікової групи 7-10 років та найстарші учасниці «Еліт» віком від 13 до 17 років – цей призовий сертифікат знову дасть змогу танцівницям стати учасницями танцювального фесту в Болгарії, який відбудеться в червні-липні 2018 року та багатожанрового фестивалю в Чернівцях (у січні 2018 року).

Найменші вихованки «Еліт» віком 4-6 років привезли додому бронзову нагороду. Дівчатка зробили для себе значний прорив у сфері танцювального мистецтва, адже вперше виступили на проекті Всеукраїнського рівня.

Зазначимо, що можливість поїхати на чемпіонат з хореографічного мистецтва «Art Dance 2018» до Києва і показати свої таланти колектив «Еліт» отримав завдяки підтримці Шполянської міської ради об’єднаної територіальної громади, з бюджету якої було виділено кошти в сумі 33 тис. грн. на придбання сценічних костюмів та професійного танцювального взуття. Значний внесок у підтримку діяльності колективу здійснили місцеві підприємства і батьки учасників.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x