В Уманській РДА виявили фінансові оборудки на 415 тисяч гривень

В Уманській РДА виявили фінансові оборудки на 415 тисяч гривень

Уманською місцевою прокуратурою за результатами вивчення стану законності у сфері публічних закупівель товарів, робіт і послуг для потреб дітей в мережі Інтернет на веб-сайті «Prozorro» встановлено порушення вимог ст. 36 Закону України «Про публічні закупівлі». Про це «Нова Доба» дізналася в Уманській міжрайонній прокуратурі.

Зокрема, встановлено, що відділ освіти, молоді та спорту Уманської РДА провів відкриті торги щодо закупівлі твердого палива, за результатами яких укладено договір про його закупівлю з переможцем аукціону, одним із товариств.

В подальшому замовник та постачальник уклали додаткові угоди до договору, кожного разу із збільшенням ціни за одиницю товару на 10 % без зміни суми самого договору, при цьому жодним чином не обґрунтовано та документально не підтверджено, в зв’язку з чим порушено вимоги Закону України «Про публічні закупівлі».

Таким чином, внаслідок укладання вищезазначених додаткових угод було надміру та безпідставно сплачено бюджетних коштів в сумі понад 415 тис. грн., що негативно вплинуло на видаткову частину бюджету.

Тому на усунення виявлених порушень, Уманська місцева прокуратура до Господарського суду Кіровоградської області подано позов про визнання недійсними додаткових угод до договору про закупівлю товару та повернення безпідставно сплачених коштів в сумі понад 415 тис. гривень, який 05.12.2017 року задоволений в повному обсязі.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x