Черкащани вшанували подвиг ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС

Черкащани вшанували подвиг ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС

14 грудня в Україні відзначають День вшанування ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС. Саме в цей день 31 рік тому прийняли в експлуатацію комплекс захисних споруд над зруйнованим у результаті вибуху четвертим енергоблоком Чорнобильської АЕС.

Із цієї нагоди сьогодні в Черкасах біля меморіального знаку на центральній алеї в Соборному сквері пройшли пам’ятні заходи. Тут згадували людей, які ціною свого життя і здоров\’я здолали страшну трагедію ХХ століття. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Черкаської міської ради.

Черкащани вшанували подвиг ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС Розпочали із поминального молебню, усіх загиблих учасників ліквідації аварії вшанували хвилиною мовчання. Потому всі присутні поклали квіти до підніжжя меморіального знаку жертвам Чорнобильської трагедії.

Вклонитися пам’яті загиблих ліквідаторів прийшли їхні побратими, небайдужі жителі, школярі, а ще – представники обласної та міської влади, зокрема, заступники мера Геннадій Шевченко, Роман Буданцев, Руслан Сотуленко та керівники структурних підрозділів.

– Тисячі населених пунктів, мільйони жителів країни тоді опинились під впливом радіоактивної хмари. Ці події ніколи не зітруться з пам’яті ні сучасних, ні наступних поколінь. Ця катастрофа є болем для всієї України, – звернувся до всіх присутніх заступник міського голови Геннадій Шевченко. – Наше завдання сьогодні зробити все можливе, аби ліквідатори, які живуть серед нас, відчували турботу й соціальний захист держави.

Для довідки: День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС встановлений Указом Президента від 2006 року «з метою гідного відзначення мужності, самовідданості і високого професіоналізму учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС та на підтримку ініціативи громадських організацій і Міністерства праці та соціальної політики України…».

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x