Всеукраїнська олімпіада у Каневі завершилась нагородженням переможців

Всеукраїнська олімпіада у Каневі завершилась нагородженням переможців

Завершилося чотириденне свято української мови і літератури – Всеукраїнська олімпіада. Переможців урочисто нагородили в Каневі, в музеї Т. Г. Шевченка. На Чернечій горі юні філологи вшанували пам\’ять Кобзаря, поклавши квіти до його могили.

Про це інформує прес-служба ОДА.

На урочистостях нагородження з вітальним словом до учасників і гостей олімпіади звернулася голова оргкомітету, директор департаменту освіти і науки Черкаської облдержадміністрації Галина Гаврилюк: «Юні громадяни України, представники з усіх регіонів нашої держави, ми пишаємося вами, вашим духовним ростом, змужнінням, вашим пізнанням і осмисленням ролі Пророка нації і особистої ролі в творенні нової держави. Ми вдячні кожній родині, яка зростила таких розумних, творчих дітей.

Як голова оргкомітету Галина Миколаївна подякувала всім, хто брав участь у проведенні олімпіади, та вчителям, які підготували своїх вихованців до перемог. Присутня на урочистостях представник Міністерства освіти і науки України, заступник голови оргкомітету олімпіади Катерина Таранік-Ткачук також звернулася до всіх із словами вдячності.

Вручаючи дипломи переможцям та учасникам олімпіади, заступники голови журі, доцент Київського національного університету імені Тараса Шевченка Світлана Дяченко, науковий співробітник Інституту літератури імені Т. Г. Шевченка НАН України Дмитро Дроздовський, експерт-консультант олімпіади, завідувач кафедрою Гуманітарного університету імені Бориса Грінченка Станіслав Караман, відзначили високий рівень знань учасників, побажали дітям нових перемог та звершень з Тарасовим словом у серці.

Для переможців олімпіади від Сентенніал коледжу (Канада) та Лондонської бізнес-школи оголошено гранти на навчання. Від організаторів Всеукраїнської мовознавчої гри «Соняшник» переможці за перше місце отримали електронні книжки, за друге – фотокамери, за третє – флеш-накопичувачі. Всім учасникам надано книги від Центру навчально-методичної літератури.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x