У Черкасах вшанували пам\’ять Героїв Майдану

У Черкасах вшанували пам\’ять Героїв Майдану

Вчора в приміщенні Черкаської обласної філармонії відбулась година вшанування пам’яті загиблих героїв Майдану «Небесній Сотні шана і молитви…». На заході були присутні учасники подій на Майдані, молодь та гості міста. Про це повідомляє власний кореспондент \”Нової Доби\”.

У фойє філармонії присутні мали можливість переглянути виставку художніх робіт та світлин, на яких відображено ті доленосні події Майдану. Захід розпочався демонстрацією низки слайдів, на яких відображено події в центрі столиці та фото загиблих учасників Майдану, під супровід музичного твору «Гей пливе, кача» у виконанні Пікардійської терції.

Всіх присутніх вразив та збентежив вхід до зали молоді з запаленими лампадками, які потім було розміщено на сцені.
Для вшанування пам’яті героїв Небесної Сотні звучали музичні композиції, пройняті духом та болем за рідну Батьківщину, у виконанні камерного хору «Канон», симфонічного оркестру, Черкаського академічного заслуженого народного хору та інших талановитих артистів.

Зі словами вдячності учасникам Майдану виступив очільник області Юрій Ткаченко, зазначивши, що потужними мирними акціями на захист своїх свобод ми вразили весь світ. Але за перемогу над диктатурою наш народ заплатив високу ціну, та водночас ми стали більше цінувати власну гідність, поважати свою державу.

Також Юрій Олегович додав:
– Чимало черкащан брали активну участь у подіях на Майдані та допомогали учасникам подій. У той кривавий четвер, коли вони стали на захист гідності України, вони не думали про героїзм, про якісь посади. Вони стояли за народ. Це справжні герої, які віддали своє життя за волю українців, за наш європейський вибір. Саме завдяки їм ми вистояли, перемогли й відроджуємо нашу державу. І сьогодні, коли йдемо до об’єднаної європейської спільноти, кожен з нас має своїм святим обов’язком віддати шану мученикам України, – наголосив голова облдержадміністрації.

На завершення години пам’яті прозвучав Гімн України.

Фоторепортаж з місця подій можна побачити тут.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x