Не кавою єдиною

Не кавою єдиною

Чимало людей звикли починати день кавою і навіть не підозрюють, що є багато інших корисних і смачних напоїв. Зелений чай, вода з лимоном і навіть зелений смузі – це далеко не весь список.
Найголовніше, що потрібно знати – починати день необхідно з рідини і після того обов\’язково снідати, хоча б питним йогуртом, якщо зовсім немає часу. Адже сніданок не дарма називають головною їжею дня – цей прийом їжі «заводить» організм, а рідина «розганяє» метаболізм і «будить» шлунок і кишечник.

Тепла вода з лимоном. Вода тепла і кімнатної температури легко сприймається шлунком уранці. Лимон дає енергію, на яку так багаті цитрусові. Нескладний коктейль вода плюс лимон впорається з високим тиском, очищає кров, прискорює метаболізм і зберігає молодість шкіри.
Зелений смузі. Ранковий смузі із зелених овочів і фруктів стане незамінною альтернативою кави. Огірок, шпинат, брокколі, ківі, селера, зелене яблуко – змішати в блендері можна все, що завгодно. Смак у коктейлю буде специфічний, але користі – більш ніж достатньо. По-перше, ви зміцните імунітет, а по-друге, подаруєте організму заряд вітамінів і бадьорості.
Зелений чай. У зеленому чаї міститься більше кофеїну, ніж у каві, але при цьому він набагато корисніший. Усе тому, що він очищає організм від токсинів і шлаків. Смак чаю можна, до речі, урізноманітнити такими добавками, як лимон, м\’ята, імбир, а влітку – додати лід або свіжі ягоди.
Гранатовий або грейпфрутовий сік. Варто відразу уточнити: ці напої корисні зранку тільки в помірних дозах, оскільки можуть стати причиною подразнення слизової шлунка. Гранатовий сік зміцнює серцево-судинну систему, при цьому його можна пити і дітям, і вагітним жінкам. А ось грейпфрутовий сік позитивно впливає на стан нігтів, шкіри і волосся, тонізує організм і додає вітамінів. Його можна робити також як і смузі, змішуючи з ягодами або іншими фруктами.
Імбирний напій. Імбир – багате джерело вітамінів і корисних елементів. До речі, від одного тільки його аромату людина вже збадьориться на весь день. Імбир, крім того, підвищує концентрацію уваги, що особливо корисно для людей, які займаються розумовою працею. А ще цей коренеплід допомагає боротися з сезонними хворобами, а в поєднанні з лимоном допоможе позбутися від зайвої ваги.
Шипшина з лимоном. Теплий відвар із шипшини, навіть без лимона – це незамінна річ. У ньому містяться вітамін С, каротин і В2, рибофлавін і безліч інших корисних елементів. Відвар шипшини допоможе усунути ознаки авітамінозу, підвищить імунітет, подарує бадьорість на весь день, зміцнить серце, і нормалізує тиск. Крім того, шипшина дуже корисна як жовчогінний засіб і має кровотворну дію.
Тепле молоко. Молоко корисне не лише ввечері, але й на сніданок, особливо взимку як зігріваючий напій. По-перше, молоко з медом – незамінний напій при застуді, а також як доповнення до пластівців. Молоко зміцнює кістки, допомагає виводити токсини. Однак, поєднувати його з м\’ясом або овочами не рекомендується. Також варто подумати про його застосування тим, у кого молочні продукти викликають дискомфорт у шлунку.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x