Суд скасував тендерний договір на ремонт, який уклав відділ освіти Жашківської РДА

Суд скасував тендерний договір на ремонт, який уклав відділ освіти Жашківської РДА

Уманська місцева прокуратура за результатами чергового вивчення стану законності у сфері здійснення публічних закупівель на веб-сайті «Prozorro» виявила порушення вимог ст. 30 Закону України «Про публічні закупівлі». Про це «Нова Доба» дізналася від Уманської місцевої прокуратури.

Між відділом освіти Жашківської РДА та одним із приватних підприємств укладено договір щодо здійснення комплексу енергозберігаючих заходів із заміною вікон, дверей, утепленням будівлі, ремонту даху та облаштування котельні на альтернативних видах палива в одній із Жашківських шкіл Черкаської області.

Встановлено невідповідність у вищезазначеного приватного підприємця тендерної пропозиції в частині наявності обладнання та матеріально-технічної бази; наявності у працівників відповідної кваліфікації та документально підтвердженого досвіду виконання аналогічного договору, кваліфікаційним критеріям та умовам тендерній документації Замовника.

Тому, на усунення виявлених порушень, Уманською місцевою прокуратурою заявлено позов про визнання недійсним рішення тендерного комітету відділу освіти Жашківської районної державної адміністрації та про визнання недійсним вищезазначеного договору.

Господарський суд Черкаської області визнав доводи прокурора обґрунтованими та прийняв рішення про задоволення позову в повному обсязі.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x