У черкаському садочку стимулюють мовленнєвий розвиток дітей за допомогою пісочної терапії

У черкаському садочку стимулюють мовленнєвий розвиток дітей за допомогою пісочної терапії

14 грудня у дошкільному навчальному закладі спеціального типу № 29 «Ластівка» пройшло відкрите заняття з пісочної терапії групи №3 «Зірочка». Про це «Нова Доба» дізналася від Департаменту освіти і гуманітарної політики ЧМР.

Тема заняття – «Пісочна країна», мета заохочувати дітей фантазувати, перевтілюватись в різних героїв, активізувати тактильні відчуття, дрібну моторику рук, розвивати зв`язне мовлення, сприяти зняттю психологічної напруги у дітей.

У черкаському садочку стимулюють мовленнєвий розвиток дітей за допомогою пісочної терапії – Формування правильної вимови у дітей – це складний процес, дитині потрібно навчитися керувати своїми органами мовлення, сприймати звернене до неї мовлення, здійснювати контроль за мовленням оточуючих та власним. – говорить завідувач ДНЗ Лілія Єрмоленко. – У роботі з дітьми, а особливо з тими, що вже мають порушення мовлення, велику увагу необхідно приділяти розвитку функції дрібних м’язів рук. Рухи рук тісно пов’язані з мовленням, вони є одним з факторів його формування. Саме тому така робота з дітьми регулярно проводиться в нашому закладі.

Вихованці «Зірочки» активно долучались до гри у піску, вимальовували своїх героїв та розповідали віршики. Такі заняття є дуже корисними і пізнавальними.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x