Смілянські лісівники влаштували «Ялинковий базар»

Смілянські лісівники влаштували «Ялинковий базар»

У Смілянському лісгоспі розпочалася реалізація новорічних ялинок, заготовлених на спеціальних плантаціях. Для цього працівниками лісового господарства створено «Ялинковий базар», який працює 5-ий рік поспіль. Лісівники нагадують, законно зрубані новорічні ялинки та сосни помічені спеціальними бирками у вигляді самоклейких етикеток. Вони виготовляються зі спеціального паперу, що унеможливлює їх повторне використання. Про це «Новій Добі» повідомили в обласному управлінні лісового та мисливського господарства.

Самоклейні етикетки містять індивідуальний номер та відповідний йому штрих код, який заноситься до єдиної системи електронного обліку деревини. Перевірка законності походження ялинки відбувається шляхом введення номеру із самоклейної етикетки, яка прикріплена до ялинки, на сайті http://www.ukrforest.com. У випадку, якщо інформація на сайті відсутня – це може свідчити про сумнівне її походження.

Цінова політика на новорічну красуню у 2017 році залишається в середньому на рівні минулого року.

Слід зазначити, що згідно з Кодексом України про адміністративні правопорушення у випадку незаконного вирубування новорічних ялинок браконьєр змушений буде відповідати за вчинене згідно з діючим законодавством, сплативши штраф за заподіяну шкоду в розмірі близько 500 гривень.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x