З недобросовісного забудовника до черкаського бюджету стягнуть майже 2 мільйони гривень

З недобросовісного забудовника до черкаського бюджету стягнуть майже 2 мільйони гривень

Господарським судом м. Київ задоволено позов Черкаської місцевої прокуратури в інтересах держави про стягнення вигоди, упущеної внаслідок невиконання обов’язку щодо пайової участі в розвитку інфраструктури м. Черкаси, київським товариством з обмеженою відповідальністю, яке здійснювало будівництво багатоквартирного будинку в мікрорайоні «Митниця». Про це «Нова Доба» дізналася від Черкаської обласної прокуратури.

Установлено, що вказане товариство у 2017 році здійснило будівництво двох багатоповерхових будинків у м. Черкаси, зареєструвавши декларацію про їхню готовність до експлуатації. Однак, в установленому законом порядку товариство не звернулося до міської ради з заявою про укладання договору пайової участі та відповідно, не сплатило кошти на розвиток інженерно-транспортної інфраструктури м. Черкаси. Упущена вигода міського бюджету склала понад 1,9 млн. грн., що стало підставою для звернення прокурора до суду з відповідним позовом.

Таким чином, прокуратура відстояла в суді правову позицію на захист інтересів держави в особі місцевої територіальної громади.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x